22. 1. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Pripravovanú tretiu sezónu detektívneho seriálu Broadchurch (2013) začnú nakrúcať v máji. V britskej televíznej relácii The Graham Norton Show to prezradila herečka Olivia Colman. Predstaviteľka detektívky Ellie Miller však nevedela potvrdiť, kedy sa nová sezóna dostane na televízne obrazovky. "Neviem, kedy to vyjde. Dlho potom," povedala. Rodáčka z mesta Norwich pritom vlani v októbri pre BBC Radio 4 uviedla, že produkcia sa začne v lete.
V seriáli Broadchurch sa okrem Colman predstavil aj David Tennant, ktorý stvárnil detektíva Aleca Hardyho. Obaja protagonisti si v roku 2014 vyslúžili ceny BAFTA. Toto ocenenie získal aj samotný seriál, ktorý sa v Anglicku stal najsledovanejšou drámou roka. Druhá sezóna sa do vysielania dostala vlani. Okrem toho vznikol aj americký remake s názvom Gracepoint (2014), v ktorom si opäť zahral David Tennant. Po jeho boku sa predstavila Anna Gunn.
Sarah Caroline Olivia Colman je známa najmä ako seriálová herečka. Predstavila sa v sitkomoch ako Peep Show (2003), Twenty Twelve (2011 - 2012) alebo Rev. (2010 - 2014). Za výkon v dráme Tyranosaurus (2011) získala napríklad British Independent Film Award, Evening Standard British Film Award alebo tiež špeciálnu cenu poroty z filmového festivalu Sundance. Na konte má tiež tri televízne ceny BAFTA, a to za úlohy v seriáloch Obvinení (2010), Twenty Twelve a spomínanom Broadchurch.


Americký spevák Marilyn Manson si zahrá v seriáli Salem (2014). Štyridsaťsedemročný interpret sa predstaví v tretej sezóne projektu, ktorý vytvorili Adam Simon a Brannon Braga. S produkciou nových častí seriálu, v ktorom Manson stvárni Thomasa Dinleyho, začali vo štvrtok v Shreveporte v štáte Louisiana. Spevák sa pritom spolu so skladateľom Tylerom Batesom postaral aj o úvodnú skladbu seriálu Cupid Carries a Gun. Pieseň sa nachádza aj na albume The Pale Emperor (2015), ktorý Manson vydal so svojou kapelou.
Marilyn Manson, vlastným menom Brian Hugh Warner, si umelecké meno zostavil z mien dvoch známych osobností - krstné má podľa herečky Marilyn Monroe a priezvisko podľa sériového vraha Charlesa Mansona. Preslávil sa ako člen rovnomennej kapely, ktorá má na konte deväť albumov. Medzi ich najväčšie hity patria skladby ako The Dope Show, Rock Is Dead, Disposable Teens, Mobscene či prerábky ako Sweet Dreams (Are Made of This), Tainted Love alebo Personal Jesus. Manson účinkoval napríklad v roku 2013 v seriáli Californication - Orgie v Kalifornii (2007 - 2014) či v roku 2014 v projekte Zákon gangu (2008 - 2014).

©2015, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.