14. 2. 2016

WGA AWARDS

WGA AWARDS

Ceny Asociácie amerických scenáristov (Writers Guild of America - WGA) vo filmových kategóriách získali scenáristi snímok Spotlight a Stávka na neistotu. Josh Singer a Tom McCarthy (Spotlight) dostali ocenenie v kategórii pôvodných scenárov, zatiaľ čo Charles Randolph a Adam McKay (Stávka na neistotu) zvíťazili v kategórii adaptovaných scenárov.
Dráma Spotlight porazila nominované filmy Most špiónov, Sicario, Straight Outta Compton a Vykoľajená, Stávku na neistotu zas asociácia scenáristov uprednostnila pred snímkami Carol, Marťan, Steve Jobs a Trumbo. V kategórii dokumentárnych filmov cenu získal Alex Gibney za snímku Going Clear: Scientology and the Prison of Belief. Mená víťazov a víťaziek vyhlásili v sobotu na dvoch ceremoniáloch, ktoré sa konali súčasne v Los Angeles a New Yorku. Okrem filmov rozdali i ceny za televízne scenáre, ale tiež za videohry, spravodajstvo, rozhlasové relácie alebo prácu v nových médiách. V televíznych kategóriách zvíťazili scenáristi dramatického seriálu Mad Men (2010 - 2013) a komediálneho seriálu Viceprezident(ka) (2012). Za scenár nového seriálu ocenili tvorcov Mr. Robot (2015).


©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.