22. 4. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Nového spoločníka alebo spoločníčku, ktorá bude sprevádzať Doktora v pripravovanej sezóne britského seriálu Doctor Who (2005), u nás známeho aj pod názvom Pán času, predstavia už v sobotu 23. apríla. Informovala o tom Britská vysielacia spoločnosť (BBC). Stane sa tak po tom, ako vlani v septembri ohlásila odchod zo seriálu Jenna Coleman, ktorá od roku 2012 ako Clara Oswald robila spoločnosť jedenástemu a dvanástemu Doktorovi. Predstaviteľ alebo predstaviteľka novej postavy sa ukáže počas prestávky semifinálového futbalového zápasu FA Cupu na televíznej stanici BBC One.
Nový spoločník alebo spoločníčka sa pridá k dvanástemu Doktorovi, ktorého stvárňuje škótsky herec Peter Capaldi, v pripravovanej desiatej sezóne seriálu. Tá by sa mala dostať na televízne obrazovky v priebehu budúceho roka, pričom pre doterajšieho hlavného tvorcu Stevena Moffata bude posledná. Kultový projekt po ňom prevezme Chris Chibnall, ktorý vytvoril seriál Broadchurch (2013).
Hlavnou postavou sci-fi série Doctor Who je excentrický humanoidný mimozemšťan, ktorý si hovorí Doktor a cestuje priestorom i časom v lodi zvanej TARDIS. Tá zvonku vyzerá ako stará modrá policajná búdka, ale vnútri je obrovská. Na cestách sa k nemu často pridávajú rôzni ľudia alebo ďalší mimozemšťania a spoločne zachraňujú Zem i vesmír. Seriál vysielali najprv v rokoch 1963 až 1989, no celosvetový fenomén sa z neho stal až po štarte modernej verzie v roku 2005. Doktora hral vtedy už deviaty herec Christopher Eccleston. Zmeny hercov tvorcovia vysvetlili tým, že Doktor sa s každým úmrtím regeneruje do nového tela.

Populárny fantasy seriál Hra o tróny (2011) bude pokračovať siedmou sezónou. Vo štvrtok o tom informovali zástupcovia televízie HBO, ktorá 24. apríla premiérovo odvysiela už šiestu sériu inšpirovanú knižnou ságou Georgea R. R. Martina. Koľko epizód bude mať pripravované pokračovanie, však neprezradili.
Ako informoval magazín The Hollywood Reporter, siedma séria by mohla byť predposlednou z populárneho projektu, pričom by spolu s finálnou ôsmou sezónou mali mať menej častí. Túto informáciu však zatiaľ žiaden oficiálny zdroj nepotvrdil.
Príbeh Hry o tróny sa odohráva vo fiktívnom svete Siedmich kráľovstiev na kontinentoch Západozem a Essos, kde v období podobnom stredoveku bojuje o Železný trón niekoľko urodzených rodín. Blíži sa však zima, ktorá môže trvať dlhé roky. Dej sa začína v čase, keď sa za slabo stráženou severnou Stenou aktivizuje armáda nekorunovaného kráľa Mancea Raydera a tiež desiví Bieli chodci. Za morom zas krásna Daenerys Targaryen túži po tróne, ktorý jej rodine patril dlhé roky, a na dosiahnutie svojho cieľa má nebezpečnú zbraň - tri draky. Hoci predlohou seriálu je knižná séria Pieseň ľadu a ohňa Georgea R. R. Martina, od piatej sezóny sa seriál uberá vlastnou cestou. Tvorcovia už totiž použili všetok materiál z doteraz vydaných kníh. Martin v súčasnosti pracuje na šiestej knihe z plánovaných siedmich.

Kanadsko-americká herečka Pamela Anderson sa predstaví vo filme Baywatch inšpirovanom rovnomenným seriálom, u nás známym aj ako Pobrežná hliadka, z rokov 1989 až 2001. Prostredníctvom služby Instagram o tom informoval Dwayne Johnson, ktorý v pripravovanej snímke stvárni plavčíka Mitcha Buchannona. "Predstavila svetu CJ Parkerovú a pre najúspešnejšiu televíznu šou všetkých čias sa stala jednou z najikonickejších postáv generácie," napísal 43-ročný herec dodávajúc, že bez 48-ročnej rodáčky z Ladysmithu by film nevznikol.
Novinku začali nakrúcať 22. februára pod vedením režiséra Setha Gordona. Okrem Johnsona sa v nej ukážu aj Zac Efron, Alexandra Daddario, Priyanka Chopra, Kelly Rohrbach alebo Hannibal Buress. Anderson je druhá z pôvodného obsadenia seriálu, ktorá sa v dlho očakávanej snímke predstaví. Okrem nej si vo filme zahrá aj prvý predstaviteľ Mitcha Buchannona - David Hasselhoff. Baywatch plánujú uviesť do kín na budúci rok.
Pamela Anderson si okrem spomínanej Pobrežnej hliadky zahrala aj v seriáli V.I.P. - Agentúra Vallery Ironsovej (1998 - 2002) či v snímkach ako Scary Movie 3 (2003) alebo Superhrdina (2008).

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.