8. 11. 2016

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS


Kensingtonský palác obvinil dnes britské médiá "zo sexizmu a rasizmu", ktorého sa dopúšťajú pri informovaní o priateľke princa Harryho, americkej herečke Meghan Markleovej. Píše o tom agentúra AP.
Kancelária princa Harryho dnes prostredníctvom ostro naformulovaného vyhlásenia potvrdila, že táto americká umelkyňa je priateľkou člena britskej kráľovskej rodiny. Vyhlásenie obviňuje médiá z prenasledovania a obťažovania Markleovej.
Agentúra AP uviedla, že ide o mimoriadne nezvyčajné vyhlásenie. Princ Harry v ňom tlmočí svoje obavy o jej bezpečnosť a "je hlboko rozčarovaný z toho, že ju nedokáže ochrániť".
Vyhlásenie uvádza, že dvojica je "vo vzťahu už niekoľko mesiacov" a "nie je správne", aby bola slečna Markleová predmetom takéhoto zaobchádzania.
Palác napísal, že minulý týždeň už mediálne pokrývanie tohto vzťahu "prekročilo hranicu". "Rozmazávanie na titulnej strane celoštátnych novín; rasistické podtóny komentárov v textoch; otvorený sexizmus a rasizmus na sociálnych médiách a v komentároch pod webovými článkami", to sú všetko veci, ktoré palác označil za "príliš verejné".
Vzťah medzi 32-ročným princom Harrym a 35-ročnou Markleovou bol predmetom klebiet a ohováraní šírených v bulvárnych médiách už niekoľko uplynulých týždňov.

Copyright © TASR 2016

Anglický herec Stephen Fry bude už dvanásty raz moderovať udeľovanie cien Britskej akadémie filmových a televíznych umení (BAFTA). Stane sa tak aj napriek tomu, že 59-ročný rodák z Londýna čelil tento rok ostrej kritike verejnosti po tom, ako si počas februárového odovzdávania cien BAFTA robil žarty z oblečenia anglickej kostymérky Jenny Beavan.
Jubilejný 70. ročník udeľovania cien BAFTA sa bude konať 12. februára 2017 v londýnskej Royal Albert Hall, pričom ceremoniál sa tam vráti po 20 rokoch. Od roku 2008 sa galavečer konal v Kráľovskej opere v londýnskej Covent Garden, ktorú plánujú tento rok renovovať. Nominácie na budúcoročné ceny BAFTA zverejnia 10. januára.
Stephen John Fry je nielen hercom, ale aj spisovateľom, scenáristom, novinárom, dramaturgom, komikom a moderátorom. Zahral si v množstve filmov a seriálov ako napríklad V ako Vendeta (2005) alebo Sherlock Holmes 2: Hra tieňov (2011). V rokoch 2007 až 2009 sa objavil aj v niekoľkých epizódach seriálu Kosti (2005). Účinkoval tiež v druhej a tretej časti trojdielnej adaptácie Hobita s podtitulmi Smaugova pustatina (2013) a Bitka piatich armád (2014). Vo Veľkej Británii je okrem toho známy aj ako dlhoročný moderátor zábavnej šou QI (2003).

Americký herec a režisér Sean Astin bude účinkovať v druhej sezóne mysteriózneho seriálu Stranger Things (2016). Informovali o tom v pondelok predstavitelia spoločnosti Netflix, podľa ktorých potvrdili účasť na projekte aj Paul Reiser a Linnea Berthelsen.
Štyridsaťpäťročný rodák z kalifornskej Santa Monicy stvárni Boba Newbyho, bývalého spolužiaka Joyce v podaní Winony Ryder a šerifa Jima Hoppera, ktorého stvárňuje David Harbour. Paul Reiser sa zas predstaví v úlohe doktora Owensa, ktorý sa má postarať o zahladenie stôp po záhadných udalostiach z minulej sezóny. Linnea Berthelsen si zahrá Roman, emocionálne nestabilnú mladú ženu, ktorá v detstve zažila veľkú stratu a je záhadne prepojená s týmito nadprirodzenými javmi.
Druhá séria bude mať deväť epizód, ktoré sa budú odohrávať na jeseň 1984, približne rok po udalostiach z predchádzajúcej série. Netflix plánuje novinku predstaviť už na budúci rok, pričom by sa v nej mali opäť ukázať mnohé z postáv prvej sezóny.
Seriál Stranger Things bratov Matta a Rossa Dufferovcov sa odohráva v 80. rokoch minulého storočia a zameriava sa na Willa, Mikea, Dustina a Lucasa - štyroch kamarátov, ktorí spolu každodenne trávia čas. Will však jedného dňa záhadne zmizne a trojica chlapcov, Willova matka Joyce a jeho starší brat Jonathan (Charlie Heaton) sa ho rozhodnú hľadať na vlastnú päsť. Neskôr sa k Joyce pridá aj najprv pasívny šerif Jim Hopper. Chlapci ale namiesto nezvestného Willa natrafia na záhadné dievča bez mena v podaní Millie Bobby Brown, ktoré je zrejme obeťou tajných experimentov. Následný rad nevysvetliteľných udalostí výrazne zasiahne do životov ľudí v malom mestečku. Herecké obsadenie ďalej dopĺňajú Finn Wolfhard (Mike), Gaten Matarazzo (Dustin), Caleb McLaughlin (Lucas) či Noah Schnapp (Will).
Sean Patrick Astin je známy najmä ako hobit Samved Mukro z trilógie Pán prsteňov (2001, 2002, 2003). Hral napríklad aj vo filmoch The Goonies (1985), Vojna Roseovcov (1989), Rudy (1993), 50x a stále po prvý raz (2004), Klik (2006), Forever Strong (2008), Amazing Love (2012) či Do You Believe? (2015). Ako režisér spolupracoval na seriáloch Perversions of Science (1997) alebo Angel (1999 - 2004).

Populárny sitkom Teória veľkého tresku (2007) sa možno dočká spinoffu. Podľa informácií portálu Deadline televízia CBS rokuje o novom projekte s názvom Sheldon, ktorý by sa mal zamerať na jedného z hlavných protagonistov spomínaného seriálu - nadpriemerne inteligentného teoretického fyzika Sheldona Coopera. Novinka by ho mala predstaviť ako 12-ročného chlapca, pričom by sa mala podobať na seriál Malcolm in the Middle (2000 - 2006). Na jej produkcii sa vraj plánujú podieľať tvorcovia Teórie veľkého tresku Chuck Lorre, Steve Molaro a herec Jim Parsons, ktorý stvárňuje spomínaného Sheldona.
Za sitkomom o vedcoch, ktorým sa do života priplietla krásna mladá žena, okrem Lorrea a Molara stojí aj Bill Prady. Seriálu sa okrem úspechu u divákov podarilo dosiahnuť aj uznanie kritiky. Na konto si dva razy pripísal cenu asociácie televíznej kritiky pre najlepší komediálny seriál (2009, 2013). Spomedzi hercov a herečiek najviac žiari spomínaný Jim Parsons, ktorý získal štyri ceny Primetime Emmy (2010, 2011, 2013, 2014) i Zlatý glóbus (2011). Okrem toho v sérii účinkujú Johnny Galecki (Leonard), Kaley Cuoco (Penny), Simon Helberg (Howard), Kunal Nayyar (Raj), Mayim Bialik (Amy) či Melissa Rauch (Bernadette).

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.