16. 1. 2017

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americká televízia Lifetime oznámila, že pripravuje životopisný film o zosnulom spevákovi Michaelovi Jacksonovi. Projekt s pracovným názvom Michael Jackson: Searching for Neverland bude adaptáciou knihy Remember the Time: Protecting Michael Jackson in His Final Days, ktorú napísali dvaja zo spevákových ochrankárov - Bill Whitfield a Javon Beard.
Autorkou scenára je Elizabeth Hunter, pričom o réžiu sa postará Diane Houston. Dej bude zachytávať posledné roky Jacksonovho života z pohľadu Whitfielda a Bearda. Jacksona stvárni známy imitátor Kráľa popu Navi. Chad L. Coleman sa predstaví v úlohe Whitfielda. Mená ďalších členov hereckého obsadenia zatiaľ neprezradili. Snímka je momentálne v predprodukcii, pričom s nakrúcaním plánujú začať budúci mesiac v Los Angeles. Termín premiéry ešte nie je známy.
Michael Joseph Jackson sa narodil 29. augusta 1958, pričom už od roku 1964 pôsobil v The Jackson 5. Neskôr odštartoval sólovú kariéru a vydal desať štúdiových albumov ako napríklad Off The Wall (1979), Thriller (1982), Bad (1987), Dangerous (1991) či HIStory: Past, Present And Future, Book I (1995), pričom podľa odhadov predal viac ako 400 miliónov kópií nahrávok. Medzi jeho najväčšie hity patria piesne Billie Jean, Beat It, Thriller, Bad, Man In The Mirror, Dirty Diana, Black Or White, You Are Not Alone či Earth Song. Na konte má pätnásť cien Grammy, a to vrátane Grammy Legend Award a Grammy za celoživotný prínos. Získal aj stovky ďalších ocenení. Zomrel 25. júna 2009 vo veku 50 rokov.

Americká herečka a modelka Dakota Fanning sa pridala k obsadeniu pripravovaného seriálu The Alienist televízie TNT. Dvadsaťdvaročná rodáčka z Conyers v štáte Georgia stvárni hlavnú ženskú postavu - tvrdohlavú sekretárku na policajnom riaditeľstve Saru Howard, ktorá je odhodlaná stať sa prvou detektívkou v New Yorku.
Seriál je adaptáciou rovnomenného románu Caleba Carra (v češtine vyšiel pod názvom Psychiatr, pozn. SITA) a bude sa odohrávať na konci 19. storočia v New Yorku. Nakrúcať budú v Budapešti, pričom o réžiu sa postará Jakob Verbruggen. Okrem Fanning sa v novinke predstavia aj nemecký herec Daniel Brühl a jeho waleský kolega Luke Evans. Brühl stvárni neúnavného kriminalistického psychológa Lászloa Kreizlera, ktorého spolu s jeho priateľom, novinárom Johnom Mooreom v podaní Evansa privolajú k vraždám mladých prostitútov v meste. Policajný komisár Theodore Roosevelt ich poverí tajným preskúmaním prípadu, pričom sa dvojica s pomocou psychológie a rôznych nových metód vyšetrovania dostane na stopu jednému z prvých masových vrahov v New Yorku. Seriál začnú vysielať koncom tohto roka.
Hannah Dakota Fanning sa na striebornom plátne objavila už ako malé dieťa. Preslávila sa ako Lucy po boku Seana Penna vo filme Ja som Sam (2001), vďaka ktorému sa ako osemročná stala najmladšou kandidátkou na cenu hereckej asociácie Screen Actors Guild. Nasledovali úlohy v snímkach ako 24 hodín (2002), Dievča na roztrhanie (2002), Muž v ohni (2004), Vojna svetov (2005) alebo Hra na skrývačku (2005). Posun k dospelejším úlohám pre ňu znamenali filmy Hounddog (2007) či Múr nárekov (2008). Nasledovali tituly ako Výnimoční (2009), The Runaways (2010) či tri filmy z upírskej ságy Twilight z rokov 2009, 2010 a 2012, v ktorých sa predstavila ako Jane Volturi. Svoj hlas prepožičala napríklad Coraline v animovanom filme Koralína a svet za tajnými dverami (2009).

©2016, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.