3. 3. 2017

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

Prvé číslo obecných novín v obci Hrochoť v okrese Banská Bystrica Hrochotský hlásnik vyšlo vo februári. „Noviny budú vychádzať periodicky každých šesť mesiacov a občanov budú informovať o dianí vo všetkých oblastiach spoločenského života v obci, akými sú šport, kultúra, dobrovoľní hasiči, základná škola, materská škola a iné,“ uvádza v úvodníku starosta Hrochote Marian Mazúch.
„Vydali sme toto prvé číslo Hrochotského hlásnika z obecných peňazí a dodali v tlačenej podobe do každej domácnosti v obci. Na základe kladných ohlasov pripravíme ďalšie číslo na jeseň tohto roku. Ozvali sa aj ďalšie obecné združenia, ktoré sa chcú v novinách prezentovať,“ spresnil pre agentúru SITA starosta Mazúch.
Hlásnik na ôsmich stranách informuje o vybudovaní hasičskej zbrojnice, rekonštrukcii komunikácií a iných objektov v obci, občania v ňom nájdu aj informácie zo športu. V novinách sa predstavuje Dobrovoľný hasičský zbor Hrochoť, Základná a materská škola a Folklórna skupina Hrochoťan. Na poslednej strane sú informácie o zbere odpadu v obci, dôležité telefónne čísla, ale aj program podujatí v roku 2017. Hrochotský hlásnik je dostupný aj vo formáte PDF na internetovej stránke obce.
Obec Hrochoť sa nachádza v okrese Banská Bystrica a patrí do mikroregiónu Severné Podpoľanie. V obci v rokoch 1847 – 1856 pôsobil ako evanjelický kňaz veľký štúrovský básnik, autor Maríny a Detvana - Andrej Braxatoris-Sládkovič.

©2017, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.