15. 6. 2017

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Americká herečka a speváčka Lindsay Lohan sa predstaví v pripravovanom britskom komediálnom seriáli Sick Note. Rodáčka z New Yorku si v ňom zahrá po boku Ruperta Grinta, Nicka Frosta či Dona Johnsona. Tridsaťročná Lohan sa predstaví v druhej sezóne projektu, ktorá by sa mala na televízne obrazovky dostať na budúci rok. Prvú sériu odvysiela televízia Sky počas tejto jesene.
Seriál sleduje Daniela Glassa (Grint), zamestnanca poisťovne, ktorému povedia, že má nevyliečiteľnú chorobu. Neskôr však vyjde najavo, že je to omyl, ale on si to nechá pre seba. Spomínaný Frost stvárni neschopného onkológa, Johnson Glassovho šéfa a Lohan sa predstaví ako Kateryna West, šéfova dcéra. Herečka sa už svojou účasťou v projekte pochválila prostredníctvom sociálnej a mikroblogovacej siete Twitter, kde zverejnila fotografiu s Grintom a Frostom. Na snímke má aj nový účes.
Lindsay Lohan si zahrala vo filmoch Pasca na rodičov (1998), Strelený piatok (2003), Protivné baby (2004), Len trošku šťastia (2006), Atentát v Ambassadore (2006), Rebelka proti svojej vôli (2007), Machete (2010) alebo Scary Movie 5 (2013). Vydala dva štúdiové albumy - Speak (2004) a o rok neskôr A Little More Personal (Raw). Spolupracovala tiež s anglickou kapelou Duran Duran v rámci ich albumu Paper Gods (2015). Jej kariéra začala upadať najmä pre problémy s drogami, alkoholom a zákonmi. Porušila niekoľko podmienečných trestov a krátky čas strávila za mrežami.

©2017, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Šéfa internetového vydania tureckého denníka Cumhuriyet, ktorého orgány prokuratúry vinia z propagandy terorizmu a žiadajú pre neho trest 10,5 roka väzenia, prepustili dnes na slobodu. Stalo sa tak na základe rozhodnutia súdu v Istanbule, po ktorom Oguz Güven mohol po mesiaci vo vyšetrovacej väzbe opustiť celu, informovala tlačová agentúra DHA.
Vo vyšetrovacej väzbe zostáva aj naďalej tucet spolupracovníkov spomínaného denníka. Obvinenia voči nim sa zakladajú na nevhodnom tvíte z konta periodika o istom prokurátorovi, ktorý zahynul pri dopravnej nehode. Güven v tejto súvislosti poprel akúkoľvek zodpovednosť, zdôraznil, že spomínaný text tam neumiestnil on a navyše bol tento po 55 sekundách korigovaný.
Proces so spomínaným žurnalistom by sa mal začať 14. septembra.
Iba pred dvoma dňami si Európsky súd pre ľudské práva (ESĽP) so sídlom v Štrasburgu v súvislosti so sťažnosťou desiatich uväznených novinárov tureckého denníka Cumhuriyet vyžiadal stanovisko Ankary, na čo má turecká vláda čas do 2. októbra.
Išlo o prvý prípad vyjadrenia ESĽP k sťažnosti pracovníkov médií v súvislosti so zmareným pokusom o štátny prevrat v Turecku z júla 2016. Na rovnakú inštitúciu sa obrátil aj uväznený spravodajca nemeckého periodika Die Welt Deniz Yücel.
Dnes ESĽP informoval o podobnom postupe v prípade sťažností ďalších siedmich uväznených tureckých novinárov, ku ktorým žiada stanovisko Ankary do 4. októbra.
Aj tieto sťažnosti súvisia s vlnou represií po potlačení zmareného pokusu o štátny prevrat v krajine polmesiaca.
Do Štrasburgu doručili do konca mája 17.630 sťažností v súvislosti so zmareným pokusom o štátny prevrat v Turecku. Týkajú sa popri uväzneniach predovšetkým masového prepúšťania v krajine.

Spoločnosti Cision a Capitol Acquisition Corp. III (NASDAQ: CLAC) ("Capitol") dnes oznámili, že spoločnosť Cision podpísala konečnú dohodu o kúpe spoločnosti L'Argus de la Presse ("Argus"), parížskej agentúry zabezpečujúcej monitorovanie médií. Táto akvizícia ponúka príležitosť korporátnym zákazníkom spoločnosti Argus aj objednávateľom jej PR služieb získať platformu Cision Communications Cloud™ umožňujúcu identifikáciu relevantných vplyvov, tvorbu jednotných kampaní a meranie výkonnosti mediálneho pokrytia. Táto akvizícia umožní existujúcej globálnej zákazníckej báze spoločnosti Cision získať lepší prístup k francúzskemu mediálnemu obsahu a pochopiť a kvantifikovať vplyv ich komunikácie a mediálneho pokrytia vo Francúzsku.
"Odborníci na komunikáciu a PR vo Francúzsku využívajú silu mediálneho pokrytia a modernej komunikácie s cieľom priniesť lepšie výsledky v oblasti podnikania," povedal Kevin Akeroyd, generálny riaditeľ spoločnosti Cision. "Obohatením platformy Cision Communications Cloud o skúsenosti firmy Argus v oblasti monitorovania médií môžu zákazníci firmy Cision vo Francúzsku a na celom svete lepšie pochopiť svoj dosah a význam mediálneho pokrytia."
"Tým, že sme sa spojili s komplexným portfóliom riešení pre mediálnu databázu, monitorovanie a distribúciu tlačových správ spoločnosti Cision, zvyšujeme hodnotu, ktorú môže spoločnosť Argus priniesť svojim zákazníkom a zamestnancom," povedal Alexis Donot, generálny riaditeľ spoločnosti L'Argus de la Presse. "S odhodlaním spoločnosti Cision prinášať mediálne inovácie táto akvizícia tiež posilní zdroje, ktoré môžeme vniesť do našich kľúčových riešení na monitorovanie médií vo Francúzsku a pomôže zákazníkom maximalizovať kvalitu mediálnej analýzy."
Spoločnosť Cision získa 100% splatných akcií spoločnosti Argus, pričom 9 miliónov EUR bude vyplatených pri uzatvorení a približne 2 milióny EUR bude vyplatených počas nasledujúcich štyroch rokov. Prvá časť kúpnej ceny bude financovaná z hotovosti alebo z pôžičiek z revolvingového úveru spoločnosti Cision a podlieha obvyklým úpravám prevádzkového kapitálu. Očakáva sa, že transakcia sa ukončí počas druhého alebo tretieho štvrťroka roku 2017 a bude podliehať obvyklým zmluvným podmienkam.

O spoločnosti Cision
Spoločnosť Cision je poprednou spoločnosťou pre mediálne komunikačné technológie a analytiku, ktorá umožňuje svojim zákazníkom efektívne využívať mediálne programy v koordinácii s platenými a vlastnými kanálmi s cieľom zvyšovať zisky. Ako tvorca platformy Cision Communications Cloud™, prvej platformy pre získané médiá založenej na cloudových médiách, dokázala spoločnosť Cision spojiť špičkové údaje, analytiku, technológiu a služby do jednotného komunikačného ekosystému, ktorý môžu značky používať na vytváranie konzistentných, zmysluplných a trvalých vzťahov s mienkotvorcami a zákazníkmi s cieľom rozšíriť ich vplyv na trhy. Ďalšie informácie nájdete na stránke www.cision.com alebo sledujte @Cision na twitteri.
O spoločnosti Capitol Acquisition Corp. III Capitol Acquisition Corp. III je verejný investičný nástroj vytvorený na účely uskutočnenia fúzie, akvizície alebo podobnej obchodnej operácie. Capitol vedie prezident a generálny riaditeľ Mark D. Ein a prezident a finančný riaditeľ L. Dyson Dryden. Dlhopisy spoločnosti Capitol sú kótované na burze Nasdaq pod symbolmi CLAC, CLACW a CLACU. Spoločnosť, ktorá v októbri 2015 získala hotovostné výnosy vo výške 325 miliónov USD, je tretím verejne obchodovaným investičným nástrojom spoločnosti Capitol. Prvý nástroj s názvom Capitol Acquisition Corp. vytvoril Two Harbors Investment Corp (NYSE: "TWO"), veľký hypotekárny realitný investičný trust (REIT) a druhý nástroj s názvom Capitol Acquisition Corp. II sa zlúčil so spoločnosťou Lindblad Expeditions, Inc. NASDAQ: "LIND"), globálnym lídrom v expedičných výpravách.

Copyright TASR ©2017