17. 6. 2017

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS


Žiaci Evanjelickej základnej školy biskupa Jura Janošku v Liptovskom Mikuláši si v noci na dnes vyskúšali prácu reportérov. Zaujímavý program si pre družinárov pripravili vychovávateľky ako odmenu za celoročnú prácu v školskom klube.
"Deti sa dozvedeli všetko dôležité o práci reportérov. Mali sme tu aj ozajstné rekvizity ako mikrofón, kameru, fotoaparát a podobne. Žiaci si všetko mohli aj reálne vyskúšať. Naučili sa ako sa kameruje, fotí či ako sa správne drží mikrofón. Nasimulovali sme si aj dopravnú nehodu, kde si prácu reportérov vyskúšali na vlastnej koži," povedala pre TASR vychovávateľka Elena Križanová.
Všetky nadobudnuté vedomosti a zručnosti žiaci následne využili v teréne. Spoločne sa vybrali pripravovať reportáž do ulíc Liptovského Mikuláša, kde v týchto dňoch prebieha jarmočný program s názvom Stoličné dni. "Rozhovory s občanmi mesta boli výborné. Žiaci kládli otázky veľmi plynulo, rýchlo a niektoré otázky boli vtipné, nápadité. Išlo im to skvele," doplnila.
"Na dnešnej noci sa mi najviac páčilo, ako sme točili nehodu, ako som havarovala a potom sme robili rozhovory," povedala druháčka Ninka, ktorá by sa v budúcnosti veľmi rada stala skutočnou reportérkou. Podobný názor mala aj jej spolužiačka Saška. "Je to zaujímavá práca, pracujeme s ľuďmi a je to vzrušujúce," vyjadrila sa.

Copyright TASR ©2017