13. 6. 2017

TASR NEWS

TASR NEWS

Tlačová agentúra (TA) SR ukončila rok 2016 s prebytkom vo výške 136.512 eur. Jej príjmy boli vlani 5.278.253 eur a výdavky 5.141.741 eur. Vyplýva to z Výročnej správy o činnosti a hospodárení TASR za rok 2016, ktorú dnes poslanci v parlamentnom mediálnom výbore vzali na vedomie.
      V roku 2016 dosiahla TASR celkové výnosy vo výške 4.950.631 eur a náklady boli vynaložené vo výške 4.878.341 eur. TASR vykázala kladný hospodársky výsledok vo výške 72.290 eur. Príjmy od mediálnych klientov stúpli o 18 percent.
      Agentúra vydala vlani spolu 284.603 multimediálnych správ, čo je v porovnaní s rokom 2015 o 8252 správ viac. "TASR v uplynulom roku potvrdila svoje významné postavenie na mediálnom trhu. Zachovala si vysoký kredit nielen ako tvorca a distribútor informácií, ale i ako silná a dobre spravovaná inštitúcia," zhodnotil generálny riaditeľ TASR Jaroslav Rezník.
      Zdôrazňuje, že agentúra je vo svojom spravodajstve slobodná a nezávislá. "Spravodajstvo nie je v prospech či v neprospech žiadnej politickej, hospodárskej, náboženskej, etnickej alebo inej záujmovej skupiny. Spravodajstvo objektívne, vyvážene a aktuálne reflektuje dianie na Slovensku i v zahraničí. TASR o politike píše, ale politiku nerobí," vyhlásil Rezník.
      TASR podľa jeho slov vyhľadáva aktuálne, včasné, overené, neskreslené a nestranné informácie, ktoré spracovávame formou textových súborov, zvukových záznamov, zvukovo-obrazových záznamov, obrazových záznamov. "Informácie TASR uchovávame a sprístupňujeme. Sme službou verejnosti v oblasti spravodajstva," doplnil generálny riaditeľ s tým, že za hodnotené obdobie je TASR dlhodobo lídrom na agentúrnom trhu.
      "Našou hlavnou ambíciou je byť dôveryhodným a rešpektovaným zdrojom," zdôraznil Rezník. TASR chce byť podľa jeho slov naďalej silným pilierom verejnoprávnosti. "Trh, ktorý by uvoľnili slabé verejnoprávne médiá, sa totiž môže veľmi ľahko stať teritóriom pre ďalšiu manipuláciu, mediálne hry, hoaxy. Chceme prinášať celistvý pohľad na dianie a dostatok informácií pre slobodné utváranie názorov," uzavrel Rezník.
Copyright TASR ©2017