15. 8. 2017

MEDIA NEWS



MEDIA NEWS


Dve rozhlasové stanice na ostrove Guam, ktorý je zámorským územím USA v západnej časti Tichého oceánu a Severná Kórea sa mu vyhráža raketovým útokom, dnes omylom vysielali varovanie pred nebezpečenstvom pre civilistov, ktoré sa vydáva aj v prípade vojenského útoku.
      Varovanie omylom odvysielali miestne rozhlasové stanice KTWG a KSTO dnes približne o 00.25 h miestneho času s tým, že začne platiť od 00.40 h, uviedla stránka Pacific News Center.
      Falošné varovanie však na rozdiel od skutočného neobsahovalo informácie o druhu hrozby a odporúčaniach pre obyvateľstvo. Takéto varovanie sa vydáva v prípade významného ohrozenia civilného obyvateľstva, napríklad ak hrozí alebo prebieha vojenský či teroristický útok.
      "Neautorizovaný test NEBOL spojený s nijakou mimoriadnou situáciou, hrozbou alebo varovaním," uviedlo vo vyhlásení miestne ministerstvo pre vnútornú bezpečnosť a obranu. Dodalo, že prijalo opatrenia, aby sa takýto omyl nezopakoval.
      Severná Kórea minulý týždeň minulý týždeň oznámila, že "dôkladne skúma" svoje operačné plány preventívneho útoku na americký tichomorský ostrov Guam. Podľa nej ide o reakciu na nedávny test americkej medzikontinentálnej balistickej rakety. Na Guame žije 162.000 Američanov a nachádza sa tam americká letecká základňa. Americký prezident Donald Trump v reakcii pohrozil Pchjongjangu vojenskou odpoveďou, akú komunistický režim ešte nezažil.

Copyright © TASR 2017


Známy hudobný internetový portál Soundcloud, ktorému hrozil v súvislosti s jeho už dlhotrvajúcimi finančnými problémami zánik, sa podarilo na poslednú chvíľu zachrániť. Jeho doterajší šéf Alexander Ljung v pondelok oznámil, že sa podarilo dosiahnuť dohodu s investormi, ktorá umožní stránke fungovať aj naďalej. Súčasťou dohody je aj to, že Ljung odchádza z čela spoločnosti a nahradí ho Kerry Trainor, bývalý šéf služby Vimeo. Z Vimea príde do Soundcloudu aj Mike Weissman, ktorý sa stane novým šéfom operácií tejto spoločnosti.
Soundcloud musel už v júli prepustiť 40 percent svojich dovtedajších zamestnancov, teda 173 ľudí, a spoločnosť už dlhšie upozorňovala, že bude musieť ukončiť činnosť a stránka zanikne, ak sa do piatka 18. augusta nepodarí nájsť nového investora. "Soundcloud zostáva," oznámil v pondelok Ljung.
Vedenie Soundcloudu sa v minulosti pokúšalo túto službu zachrániť aj spojením so službou Spotify, rokovania o tejto akvizícii však v septembri stroskotali.

©2017, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.