30. 8. 2017

POKUTY NAŠE KAŽDODENNÉ

POKUTY NAŠE KAŽDODENNÉ

Upozornenie na porušenia zákona na dnešnom zasadnutí uložila Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) verejnoprávnemu vysielateľovi RTVS a súkromnému vysielateľovi, spoločnosti MAC TV. Ako agentúru SITA informoval vedúci právneho a licenčného odboru RVR Martin Dorociak, najnižšiu, nefinančnú sankciu - upozornenie na porušenie zákona dala rada Rozhlasu a televízii Slovenska za to, že televízna Jednotka porušila zákon o vysielaní a retransmisii odvysielaním príspevku Denník Pravda je údajne na predaj 17. decembra 2016 o cca 19:00 v programe Správy RTVS. Príspevkom totiž podľa licenčnej rady porušila televízia povinnosť zabezpečiť objektívnosť a nestrannosť spravodajského programu.

Ďalšie upozornenie na porušenie zákona o vysielaní a retransmisii RVR dala spoločnosti MAC TV, s.r.o. za to, že televízia JOJ porušila zákon tým, že nesprávne a nedostatočne odvysielala titulky pre osoby so sluchovým postihnutím k programu Súdna sieň vysielanom 16. februára tohto roka približne o 8:54.

Licenčná rada dnes zároveň odňala licenciu spoločnosti Electris, s.r.o., keďže previedla podiel základného imania a podiel na hlasovacích právach vysielateľa s licenciou prevyšujúci 55-percent celkovej hodnoty základného imania a hlasovacích práv počas trvania platnosti licencie. Urobila to však bez predchádzajúceho súhlasu RVR. Rada ďalej odňala licenciu spoločnosti Slovak Sport, s.r.o., a to preto, lebo na majetok spoločnosti bol vyhlásený konkurz, dodáva sa v tlačovej správe zo zasadnutia RVR.

©2017, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.