1. 9. 2017

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Služba Instagram odhalila chybu vo svojom systéme, pre ktorú sa kybernetickí útočníci dostali k telefónnym číslam a e-mailovým adresám jej prominentných používateľov. Sociálna sieť o tom slávne osobnosti informovala prostredníctvom e-mailu. V správe uvádza, že profily známych osobností sa pokúšal napadnúť jeden alebo viac útočníkov s cieľom získať ich kontaktné informácie.
Podľa Instagramu sa hackerom nepodarilo získať ich heslá, napriek tomu vyzval k zvýšenej pozornosti voči akejkoľvek podozrivej aktivite na ich účtoch. Konkrétne mená napadnutých účtov nešpecifikovali. K narušeniu súkromia podľa všetkého došlo pre chybu v softvére spoločnosti, ktorú sa už podarilo opraviť. Prominentní používatelia si majú dávať pozor na neočakávané telefonáty, SMS správy a e-maily.
Instagram má celosvetovo približne 500 miliónov používateľov, z toho 300 miliónov ho využíva aspoň raz za deň.

©2017, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.

Francúzsky satirický časopis Charlie Hebdo, známy kontroverznými príspevkami, si na obálke svojho najnovšieho čísla robí posmešky z obyvateľov amerického štátu Texas, ktorý bojuje so záplavami spôsobenými hurikánom Harvey.
Kresba na titulnej strane magazínu zobrazuje ľudské pravice vystreté v nacistickom pozdrave vytŕčajúce spolu s hitlerovskými zástavami z vody. Obrázok sprevádza nápis: "Boh existuje! Utopil všetkých neonacistov Texasu!", informovala dnes spravodajská stanica Fox News.
Ilustrácia vyvolala na sociálnych sieťach vlnu ostrej kritiky. "Takže idioti v Charlie Hebdo majú radosť z katastrofy v Texase spôsobenej hurikánom Harvey, pretože tvrdia, že utopila neonacistov? Čo to má, k...va, znamenať?" napísala na Twitteri americká politická komentátorka Debbie Schlusselová.
Ďalší používateľ napísal: "Skvelý spôsob, akým Francúzsko a Charlie Hebdo prejavujú vďaku texaským chlapcom, ktorí bojovali za ich oslobodenie od nacistov."

Copyright TASR ©2017