30. 12. 2017

 Zomrela Sue Grafton

 Zomrela Sue Grafton

Vo veku 77 rokov zomrela americká spisovateľka detektívnych románov Sue Grafton. Autorka takzvanej "Abecednej série" skonala vo štvrtok 28. decembra po dvojročnom boji s rakovinou. Smutnú správu oznámila prostredníctvom sociálnej siete Facebook jej dcéra Jamie, ktorá uviedla, že v posledných momentoch pri spisovateľke stáli jej najbližší.
Sue Taylor Grafton sa narodila 24. apríla 1940 v Louisville v štáte Kentucky. Predtým, ako sa preslávila detektívnymi románmi, pracovala ako scenáristka televíznych filmov. Prvý román zo spomínanej série o detektívke Kinsey Millhone z fiktívneho mesta Santa Teresa A is for Alibi (v češtine vyšla ako A… jako alibi, pozn. red.) uviedla na trh v roku 1982. Posledná kniha s názvom Y Is for Yesterday vyšla tento rok v auguste. Na konte má napríklad ocenenia od Britskej asociácie autorov kriminálnych príbehov či organizácie Mystery Writers of America.

©2017, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.