23. 7. 2018

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS

Supergirl (2015) bude prvý hraný televízny seriál, v ktorom sa objaví transrodový superhrdina. Aktivistka a herečka Nicole Maines, ktorá je sama trans žena, stvárni Niu Nal, známu aj ako Dreamer. "Zdá sa vhodné, že tu máme transrodovú superhrdinku, ku ktorej môžu vzhliadať transrodové deti," povedala 20-ročná rodáčka z Gloversville v New Yorku po oficiálnom oznámení na Comic Cone v San Diegu.
Nia Nal sa predstaví vo štvrtej sezóne obľúbeného seriálu, ktorej prvú epizódu v USA odvysielajú 14. októbra. Supergirl je vo vysielaní americkej televízie CW súčasťou takzvaného Arrowverse tvoreného aj sériami Arrow (2012), The Flash (2014) a Legends of Tomorrow (2016) z dielne DC Comics.
Okrem Maines sa k hereckému obsadeniu pridajú aj April Parker Jones ako plukovníčka Haley a David Ajala ako Manchester Black. Už dávnejšie tvorcovia ohlásili obsadenie Sama Witwera (Agent Liberty) a tiež to, že k hlavnému hereckému obsadeniu sa pridá Jesse Rath, ktorý si už v šiestich epizódach tretej sezóny zahral Brainiaca-5.
Nicole Maines a jej rodina sa v roku 2014 obrátili na súd po tom, ako jej škola zakázala používať dievčenskú toaletu. Súd následne rozhodol, že škola porušuje ľudské práva. V roku 2015 sa predstavila ako transrodová tínedžerka v epizóde seriálu Bolesti slávnych (2009 - 2016), ktorú ocenila organizácia pre monitorovanie obrazu gejov a lesieb v médiách (GLAAD).

Televízia 20th Century Fox angažovala Monicu Owusu-Breen, aby napísala scenár nového spracovania obľúbeného príbehu o Buffy, premožiteľke upírov Jossa Whedona. Breen už s Whedonom v rokoch 2013 - 2016 spolupracovala na seriáli Agenti S.H.I.E.L.D. (2013).
Whedon bude výkonným producentom a s Breen tiež pracuje na scenári seriálu, v ktorom hlavnú rolu stvárni čierna herečka. Výkonnými producentmi budú aj Gail Berman, Joe Earley, Fran Kuzui a Kaz Kuzui. Posledný menovaný pritom produkoval aj Whedonov pôvodný film o Buffy z roku 1992, ktorý neskôr viedol k vzniku kultového seriálu.
Nová verzia by sa mala podľa zdrojov odohrávať v súčasnosti a zakladať by sa mala na pôvodnej mytológii. Buffy, premožiteľka upírov strávila v rokoch 1996 - 2003 na televíznych obrazovkách sedem sezón. Neskôr jej príbeh pokračoval v komiksoch.
Vo filme z roku 1992 Buffy stvárnila Kristy Swanson a po jej boku sa predstavil napríklad Luke Perry. Whedon napísal scenár. V následnom seriáli si zahrala titulnú rolu Sarah Michelle Gellar. Do povedomia verejnosti sa vďaka nemu dostali napríklad aj David Boreanaz, Alyson Hannigan či Michelle Trachtenberg.


Anglický herec Andrew Lincoln končí v úspešnom seriáli Walking Dead (2010), známom aj ako Živí mŕtvi. Štyridsaťštyriročný rodák z Londýna, ktorý v sérii účinkuje od pilotnej epizódy, to potvrdil počas Comic-Conu v San Diegu. "Toto bude moja posledná sezóna v úlohe Ricka Grimesa," oznámil, čím potvrdil májové správy o tom, že v deviatej sezóne sa Grimesov príbeh uzavrie.
Walking Dead vzniká podľa rovnomenného komiksu Roberta Kirkmana, pričom sa zameriava na následky apokalypsy, ktorá zmenila ľudí na zombie. V centre príbehu je skupina jednotlivcov, ktorí nešťastie prežili. Na čele s bývalým policajným dôstojníkom Rickom Grimesom v podaní Andrewa Lincolna cestujú naprieč USA a hľadajú si nový domov, v ktorom by ich neohrozovali zombie. Čím je ich situácia bezútešnejšia, tým viac ich vôľa prežiť núti robiť takmer čokoľvek. Projekt si v roku 2011 vyslúžil nomináciu na Zlatý glóbus v kategórii Najlepší televízny seriál - dráma. Na konte má tiež 15 nominácií na Primetime Emmy, pričom dve z nich premenil na víťazstvo.
Andrew Lincoln, vlastným menom Andrew James Clutterbuck, je známy napríklad z filmov Najlepší gangster (2000), Láska nebeská (2003) alebo (K)Lamač sŕdc (2010). Zahral si aj v seriáloch This Life (1996 - 1997), Teachers (2001 - 2004), Život po živote (2005 - 2006) alebo Strike Back (2010 - 2018). V spomínanom hororovom seriáli Walking Dead stvárňuje Ricka Grimesa od roku 2010.


©2018, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.