26. 8. 2018

MEDIA NEWS


MEDIA NEWS

Obľúbený americký komediálny seriál Teória veľkého tresku (2007) sa chýli ku koncu. V stredu to oznámili tvorcovia projektu s tým, že nadchádzajúca dvanásta sezóna bude jeho posledná. "My, spolu s hercami, scenáristami a štábom, sme nesmierne vďační za úspech šou a mienime priniesť finálovú sezónu a finále série, ktoré privedie Teóriu veľkého tresku do epického kreatívneho konca," uviedli v spoločnom stanovisku produkčné tímy a televízia CBS, ktorá sitkom vysiela. Zároveň fanúšikom a fanúšičkám projektu odkázali, že im budú "naveky vďační". Posledná sezóna na televíznych obrazovkách odštartuje 24. septembra a skončiť by sa mala na budúci rok v máji.
Teória veľkého tresku sa zameriava na vedcov, ktorým sa do života priplietla krásna mladá žena. V projekte účinkujú Jim Parsons (Sheldon), Johnny Galecki (Leonard), Kaley Cuoco (Penny), Simon Helberg (Howard), Kunal Nayyar (Raj), Mayim Bialik (Amy) či Melissa Rauch (Bernadette). Za vznikom sitkomu stoja Chuck Lorre, Steve Molaro a Bill Prady. Seriálu sa okrem úspechu u divákov podarilo dosiahnuť aj uznanie kritiky. Spomedzi hercov a herečiek najviac žiari spomínaný Jim Parsons, ktorý získal štyri ceny Primetime Emmy (2010, 2011, 2013, 2014) i Zlatý glóbus (2011). Projekt sa dočkal aj vlastného spinoffu s názvom Malý Sheldon (2017).

CBS News 8 - San Diego, CA News Station - KFMB Channel 8
Americký YouTuber známy pod menom McSkillet je medzi troma mŕtvymi, ktorí zahynuli pri štvrtkovej dopravnej nehode v Kalifornii. Podľa polície 18-ročný Trevor Heitmann šoféroval športové vozidlo, pričom vo vysokej rýchlosti prešiel do protismeru a čelne sa zrazil s SUV, v ktorom zahynuli 43-ročná žena Aileen Pizarro s 12-ročnou dcérou Aryanou. Prípad sa stal neďaleko San Diega.
Podľa svedkov išiel mladý vodič rýchlosťou nad 160 kilometrov za hodinu, a to v protismere. Predtým zapríčinil iný incident, počas ktorého narazil do plota základnej školy, no nikto neutrpel zranenia.
McSkillet má na YouTube takmer 900-tisíc odberateľov a na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter má státisíce fanúšikov. Podľa niektorých správ mal tínedžer nedávno problémy vyplývajúce z jeho činnosti, ktoré si vyžiadali zmrazenie jeho účtu a obmedzenie príjmu. Na obľúbený kanál nepridal nové video už viac ako päť mesiacov. Jeho kamaráti vyhlásili, že pred štvrtkovou nehodou trpel psychickými problémami. Príčinu zrážky v súčasnosti vyšetruje polícia.

©2018, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané

Nemecká novinárka Mešale Toluová, ktorá čelí v Turecku obvineniam súvisiacim s terorizmom, sa vrátila v nedeľu do vlasti po tom, ako turecký súd rozhodol, že môže opustiť krajinu.
Agentúra DPA informovala, že pristála na letisku v Stuttgarte. Tam sa na tlačovej konferencii vyjadrila, že sa len čiastočne teší z toho, že je späť v Nemecku po celých mesiacoch strávených v tureckom väzení. "Naozaj som sa netešila z toho, že odchádzam, lebo viem, že sa nič nezmenilo v krajine, kde som bola uväznená," uviedla a dodala, že chce aj naďalej bojovať za ľudí, ktorí sú v Turecku väznení z politických príčin.
Tridsaťtriročná novinárka čelí obvineniam zo šírenia teroristickej propagandy a tiež členstva v zakázanej teroristickej organizácii - Marxisticko-leninskej komunistickej strane (MLKP). Ona obvinenia odmieta.
Narodila sa v nemeckom meste Ulm a má nemecké občianstvo. Pôsobila ako novinárka a prekladateľka ľavicovo orientovanej tureckej tlačovej agentúry ETHA, pričom 30. apríla 2017 ju zadržali v jej istanbulskom byte.
Z vyšetrovacej väzby ju prepustili vlani v decembri, avšak zakázali jej opustiť krajinu. Až nedávno súd zákaz vycestovania zrušil. Nemecký minister zahraničných vecí Heiko Maas nazval toto rozhodnutie "krokom k zlepšeniu našich vzťahov s Tureckom".

Copyright ©TASR 2018