16. 2. 2019

Anjeli strážni oslavujú 15 rokov

Anjeli strážni oslavujú 15 rokov

Prvý rozhovor si diváci mohli pozrieť na obrazovkách v januári 2004. Odvtedy sa Anjeli strážni Aleny Heribanovej stali príjemným spoločníkom sobotného večera mnohým divákom. Tvorcovia predstavili viac ako 500 hostí a priniesli 7 500 hodín zaujímavých rozhovorov. Špeciálny zostrih k 15. výročiu programu odvysiela Dvojka v sobotu 16. februára 2019. Historicky prvým hosťom Anjelov strážnych bol 13. januára 2004 herec Juraj Kukura. Talkshow Aleny Heribanovej navštívilo 500 hostí – mimoriadnych osobností, umelcov, lekárov, vedcov, športovcov a ďalších zaujímavých hostí. Hostia neprichádzali len zo Slovenska, ale aj z blízkeho či vzdialenejšieho zahraničia. Alena Heribanová sprostredkovala divákom rozhovor aj s charizmatickým Jeremym Ironsom či legendárnym skladateľom Enniom Morriconem, ktorý je často označovaný za Verdiho 20. storočia. Prišla aj Waris Dirie, modelka, spisovateľka, herečka a bojovníčka za ľudské práva, ktorá odhalila svetu hrôzy ženskej obriezky. Zoznam zahraničných hostí je však oveľa dlhší. Diváci sa tešili aj z rozhovoru s Francom Nerom, Susan Vega, Rickom Astleym, Lisou Stansfield či Josém Curom.
„Anjeli strážni otvorili srdcia vyše 500 skvelým osobnostiam z celého sveta. Spoznať ich vzácne životné osudy je tým najväčším bohatstvom, ktoré sme divákom mohli ponúknuť. Pri vzniku relácie stál určite ten najsilnejší anjel strážny a drží nad nami krídla už 15 rokov,“ prezradila Alena Heribanová, moderátorka a scenáristka Anjelov strážnych.
Počas 15-tich rokov vysielania Anjelov strážnych si diváci mohli pozrieť aj rozhovory so slávnymi, známymi, ale aj menej verejnosti známymi slovenskými osobnosťami. Relácia priniesla ako jedna z prvých aj rozhovor s jadrovým fyzikom a viceprezidentom CERNu Branislavom Sitárom či biologičkou Monikou Gullerovou. Z množstva slovenských a českých hostí si v jubilejnej relácii v sobotu 16. februára pripomenieme aj rozhovor s Václavom Havlom, Vierou Čáslavskou, profesorom Jaroslavom Simanom, hercom Jurajom Kukurom, športovcami Martinou Moravcovou, Mirom Šatanom, ale aj Zděnkom Svěrákom, Karlom Gottom, Editou Gruberovou. Za 15 rokov Anjelov strážnych si diváci mohli pozrieť aj exkluzívne rozhovory s profesorom Štefanom Nosáľom, lyžiarkou Veronikou Zuzulovou, profesormi Jurajom Pechanom a Jánom Brezom či Pavlom Traubnerom, Michalom Hudákom, Bolkom Polívkom, Pavlom Bršlíkom a mnohými ďalšími výnimočnými osobnosťami.

Špeciálnych, narodeninových, Anjelov strážnych si diváci môžu pozrieť v sobotu 16. februára 2019 na Dvojke o 20:10.