1. 3. 2019

Otvárací zápas z vypredaného Tehelného poľa medzi Slovanom a Trnavou odvysiela aj RTVS

Otvárací zápas z vypredaného Tehelného poľa 

medzi Slovanom a Trnavou odvysiela aj RTVS




Tento víkend RTVS odvysiela výnimočne dva zápasy futbalovej Fortuna ligy. V sobotu 2. marca o 15:15 h to bude duel futbalistov Nitry a Serede. Diváci si budú môcť pozrieť v nedeľu nad rámec štandardného vysielania aj vypredané derby medzi bratislavským Slovanom a Spartakom Trnava. Otvárací zápas z nového futbalového štadióna na Tehelnom poli bude Dvojka vysielať v nedeľu 3. marca. Vysielanie RTVS sa začne hodinu pred úvodným výkopom o 17:00 h špeciálnym štúdiom. V ňom sa prostredníctvom unikátnych archívnych záberov spolu s divákmi vrátime k najväčším futbalovým zápasom na Tehelnom poli.
Zápasy Slovana Bratislava a Spartaka Trnava patria vždy medzi tie najsledovanejšie. Nedeľné derby však bude výnimočné aj miestom konania, bude to totiž prvý zápas na novootvorenom Tehelnom poli. Pôvodný štadión bol počas takmer 70-tich rokov svedkom legendárnych zápasov bratislavského Slovana aj slovenskej futbalovej reprezentácie. V špeciálnom vysielaní si prostredníctvom unikátnych archívnych záberov pripomenieme najdôležitejšie zápasy, ktoré sa hrali na pôvodnom štadióne. „Od prvej chvíle nám bolo jasné, že tento zápas musíme prezentovať ako špeciálnu príležitosť. Ak sa od základov zrekonštruovaný ikonický štadión otvára najprestížnejším slovenským derby zápasom, je to udalosť, ktorá ďaleko presahuje rámec bežného športového súťaženia. Minutáž aj náplň predzápasového programu, ktorému venujeme mimoriadnu pozornosť, je ďalším dôkazom toho, že RTVS je pri všetkom podstatnom, čo sa v našom športe deje,“ dodal tímlíder pre priame prenosy Pavol Gašpar. Spolu s moderátorom a komentátorom Marcelom Merčiakom budú prítomní aj viacerí hostia, ktorí na Tehelnom poli napísali kus slovenskej futbalovej histórie a patrili k najdôležitejším postavám slovenského futbalu, medzi nimi aj overený expert RTVS Marián Zeman.

Zápas medzi futbalovými rivalmi, Slovanom Bratislava a Spartakom Trnava, pribudol do vysielacej štruktúry RTVS iba nedávno. Podľa pôvodného programu mala RTVS vysielacie práva len na sobotňajší zápas medzi Nitrou a Sereďou. RTVS mala veľký záujem priniesť zápas divákom na celom Slovensku. Po takmer mesačných rokovaniach s Orange Sport TV sa podarilo dohodnúť a RTVS získala práva na vysielanie tohto zápasu. „Teší nás enormný záujem RTVS o odvysielanie tohto prestížneho zápasu, no zároveň chcem oceniť aj prístup nášho partnera z Orange šport TV, keďže rokovania neboli vôbec jednoduché. Najväčšie slovenské derby, prvé na vynovenom Národnom futbalovom štadióne, bude dostupné na celom Slovensku, čo naši futbaloví fanúšikovia určite ocenia,“ povedal k zápasu Ivan Kozák, prezident Únie ligových klubov.

Najatraktívnejšie derby jarnej časti futbalovej Fortuna ligy Slovan Bratislava – Spartak Trnava si tak budú môcť pozrieť diváci na celom Slovensku na Dvojke od 17:00 h. Šláger bude v priamom prenose vysielať aj Rádio Regina od 18:00 h.

Počas prvého marcového víkendu odvysiela RTVS aj priamy prenos zo zápasu medzi FC Nitra a ŠKF iClinic Sereď. Futbaloví fanúšikovia si ho môžu pozrieť v sobotu 2. marca o 15:15 h na Dvojke.