22. 3. 2019

Vražda novinára Jána Kuciaka

Vražda novinára Jána Kuciaka






Podnikateľ Marian K., ktorého polícia minulý týždeň obvinila z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, podal voči obvineniu sťažnosť. Informuje o tom Televízia Markíza.
"Potvrdzujem podanie sťažnosti proti uzneseniu o vznesení obvinenia, ktoré nie je podložené dôkazmi, a to ani na úrovni dôvodného podozrenia," uviedol dnes na otázku TASR Marek Para, obhajca Mariana K.
"Zatiaľ nám sťažnosť nebola doručená," povedala zase pre TASR hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry (ÚŠP) Jana Tökölyová.
Väzobne stíhaného podnikateľa Mariana K. obvinili 8. marca z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka, pri ktorej zavraždili aj jeho snúbenicu Martinu Kušnírovú. Kuciakovu likvidáciu si mal obvinený objednať pre jeho novinársku prácu. Dvojicu zavraždili 21. februára 2018 v jej dome vo Veľkej Mači. Za Kuciakovu vraždu zaplatil objednávateľ minimálne 70.000 eur. Okrem Mariana K. sú obvinení aj Alena Zs., Tomáš Sz., Miroslav M. a Zoltán A., ktorí sú vo väzbe.
Marian K. je v súčasnosti väzobne stíhaný v kauze televíznych zmeniek. Minulý týždeň bol zo strany vyšetrovateľa podaný na dozorovú prokuratúru návrh na podanie obžaloby.


Copyright © TASR 2019