5. 7. 2019

VÝROKY TÝŽDŇA

VÝROKY TÝŽDŇA










"Ruská federácia je príkladom spolužitia národov a národností. Som veľmi rád, že RF aj prostredníctvom tohto fóra ukazuje svoj citlivý prístup aj dialóg so štátmi z rôznych kontitnentov. Tento prístup by si mali osvojiť aj ostatné svetové veľmoci. Nenútiť ostatných osvojiť si prístup, ale dospieť k všeobecne akceptovaným riešeniam. Obzvlášť oceňujem zahraničnú rozvážnu politiku ruskej federácie pod vedením prezidenta Putina a ministra Lavrova. Osobitnú vďaku však chcem na záver dať mojim priateľom z ruskej dumy, najmä predsedovi, za to, že v mnohom nahrádzajú to, čo by mali robiť medzinárodné organizácie. Svetový mier je snom všetkých nás, niekedy sa zdá byť nedosiahnuteľnou métou, niečím čo nám stále uniká a mizne pred očami. Verím však, že raz dospeje ľudstvo do takého štádia vývoja, že sa mu podarí k nášmu spoločnému snu aspoň priblížiť."
Andrej Danko

"Naozaj nemáme žiadnu povinnosť sa baviť s Druckerom. On prišiel ako asistent od Pavla Freša, potom sa objavil na Slovenskej pošte. Zo Slovenskej pošty išiel za ministra zdravotníctva, potom mal šancu ísť na ministra vnútra, ale tam zlyhal absolútne za pár dní, ktoré tam absolvoval, On jednoducho na to nemá. To je typický kaviarenský, liberálny politik. Je to typ projektu, ktorý nás nezaujíma a neohrozuje Mňa prekvapuje aj pani Remišová. Ja mám napríklad rád makové gule a pani Remišová má asi rada daňových podvodníkov. Najprv bola u Matoviča a teraz išla ku Kiskovi a keď náhodou odíde od Kisku, tak pôjde zase k nejakému inému, veď to je smiešne. Pani Remišová si postaví svoju kampaň na boji proti korupcii a potom ide do strany k človeku, ktorý klamal pri financovaní prezidentskej kampane, ktorý skracoval DPH, ktorý ukradol pozemok zubárovi. Tieto projekty nás netrápia, pretože Smer neohrozujú," 
Robert Fico

"Vy ma stále nútite do konfrontácie s predsedom NR SR. Ja už som unavený. Ja som minister zahraničných vecí, nie minister pre vysvetľovanie výrokov pána Danka.“
Miroslav Lajčák