30. 8. 2019

Slovenské volejbalistky s historickým úspechom sledovanosti

Slovenské volejbalistky s

 historickým úspechom sledovanosti

Volejbalistkám Slovenska, ktoré aktuálne bojujú na majstrovstvách Európy, sa darí nielen na palubovke, ale aj na televíznych obrazovkách. Ich zápas s Nemeckom si pozrelo takmer 200.000 divákov, ide tak o najsledovanejší zápas volejbalistiek vo vysielaní RTVS v histórii peoplemetrov.


Sledovanosť zápasov rástla spolu s úspechmi volejbalistiek, ktoré si tromi víťazstvami zabezpečili historický úspech - postup do osemfinále Majstrovstiev Európy vo volejbale žien. Kým ich prvý zápas so Španielskom videlo 94.000 divákov, včerajší duel s nemeckými volejbalistkami si pozrelo až 198.000 divákov s podielom na trhu v skupine 12+ 10,9 %. V nasledovanejšej minúte malo Dvojku zapnutú 295.000 divákov.

„Sme veľmi radi, že úspešné a najmä emotívne ťaženie našich dievčat si našlo odozvu aj u televíznych divákov. Veríme, že tímové výkony slovenských volejbalistiek prilákajú na štadión a k obrazovkám ešte viac priaznivcov, ako doteraz. Odozva už teraz úžasnej púte turnajom je dôkazom, že vrcholné podujatia s účasťou slovenských športovcov patria do vysielania RTVS," uviedol Pavol Gašpar, tímlíder RTVS pre priame prenosy.

Záujem divákov o majstrovské zápasy volejbalistiek postupne rástol. Zatiaľ čo zápas Slovensko - Španielsko sledovalo 94.000 divákov, sobotný duel so Švajčiarskom si zaplo 103.000 divákov. Tretí víťazný zápas s Bieloruskom z bratislavského zimného štadióna videlo 147.000 divákov. Súboj o priebežné prvé miesto v skupine s volejbalistkami Nemecka si v utorok pozrelo 198.000 divákov.

RTVS pripravuje priame prenosy aj s ďalších zápasov slovenských športovkýň na majstrovstvách Európy. Už vo štvrtok sa Slovensky stretnú s tímom Ruska v zápase o druhé miesto v skupine D, zápas bude RTVS vysielať od 15:20.