30. 1. 2020

Kiska odpovedá Ficovi


Kiska odpovedá Ficovi


Predseda Smeru-SD Robert Fico vyzýva exprezidenta a predsedu neparlamentnej strany Za ľudí na televízny duel. Hovorí o tom vo videu zverejnenom na sociálnej sieti v súvislosti s Kiskovými vyjadreniami o prijatí migrantov na Slovensku.
"Môj názor poznáte. Som absolútne proti. Títo ľudia by na Slovensku ohrozovali bezpečnosť našich občanov, vytvárali by možno moslimské komunity, ktoré by kompletne menili charakter štátu. Ale som pripravený sa o tom s vami baviť," povedal Fico.
Zdôraznil, že je kedykoľvek pripravený s Kiskom "zviesť" televízny duel. "Verím, že ktorákoľvek televízia na Slovensku by takýto duel zverejnila," dodal.
Kiska v diskusnej relácii TV Markíza Na telo nedávno povedal, že je povinnosťou Slovenska ako úspešnej krajiny pomôcť niekoľkým stovkám, možno tisíckam ľudí, ktorí utekajú pred vojnou a násilím.



Bývalý prezident a líder mimoparlamentnej strany Za ľudí Andrej Kiska prijme výzvu Roberta Fica na diskusiu, no za iných podmenok, aké predostrel predseda Smeru-SD. Kiska na sociálnej sieti oznámil, že sa chce najprv 16. februára stretnúť v avizovanej televíznej debate s predsedom vlády Petrom Pellegrinim (Smer-SD) a potom je pripravený na duel s Ficom.
"Pred veľkým publikom – pred študentmi, ktorú môžu naživo vysielať všetky médiá, ktoré budú mať záujem," dodal Kiska. Uviedol aj témy diskusie, týkať sa má okolností a ľudí spájaných s vraždou novinára Jána Kuciaka a jeho partnerky Martiny Kušnírovej, takisto Národného futbalového štadióna (NFŠ), mýtneho tendra a tiež zdravotníctva a školstva.
Predseda Smeru-SD Robert Fico vyzval Kisku na televízny duel, ktorý by sa týkal migračnej politiky a možných rizík prijímania migrantov. Fico narážal na Kiskove mediálne vyhlásenie o povinnosti Slovenska ako úspešnej krajiny pomôcť "niekoľkým stovkám, možno tisíckam ľudí, ktorí utekajú pred vojnou a násilím".
Fico deklaruje opačný názor, argumentuje pritom možnými bezpečnostnými rizikami i ohrozením tradičného charakteru štátu. "Som ale pripravený sa o tom s vami baviť," dodal Fico smerom ku Kiskovi vo videu.



Copyright © TASR 2020