2. 1. 2020

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS


Americká herečka Sharon Stoneová v utorok na twitteri uviedla, že jej bol zablokovaný účet v zoznamovacie aplikácii Bumble. Rad užívateľov totiž jej profil považovala za falošný, pretože nechceli uveriť, že by hviezda filmu Základný inštinkt skutočne snažila o zoznámenie na internete. Server BBC však pripomenul, že Stoneová už v minulosti naznačila, že je otvorená novým známostiam. Šokovaní zamestnanci firmy Bumble herečkin účet znovu v rýchlosti uviedli do prevádzky a zaželali jej šťastné nadväzovanie kontaktov.
"Išla som na zoznamovaciu stránku Bumble a oni mi zavreli účet. Niektorí používatelia nahlásili, že to určite nemôžem byť ja. Hej Bumble, to, že som to ja, ma azda vylučuje?" napísala na twitteri 62ročná herečka, známa aj z filmov Total Recall či Casino. Jedna z predstaviteliek spoločnosti na jej správu rýchlo zareagovala a o niečo neskôr už napísala, že Stoneovej účet bol odblokovaný.

Copyright © ČTK 2019

Brazílskej polícii sa podarilo identifikovať jedného z páchateľov nedávneho útoku na sídlo brazílskej filmovej spoločnosti, ktorá si pohnevala radikálnych kresťanov parodickým filmom o Ježišovi Kristovi. Ako polícia v utorok informovala, uskutočnila raziu v bydlisku jedného z páchateľov, pravdepodobne vodcu celej skupiny, a zaistila mu zbrane, muníciu, peniaze aj počítač. Jeho samotného však nenašla, muž je naďalej na úteku.
K útoku skupiny kresťanských extrémistov na brazílsku filmovú spoločnosť došlo minulý týždeň na Štedrý večer. Následne sa vo štvrtok objavilo na internete video, v ktorom sa k zodpovednosti za útok prihlásila organizácia Veliteľstvo ľudového národného povstania. Na videu vidno troch zamaskovaných mužov, z ktorých jeden číta vyhlásenie a má zmodulovaný hlas. Následne vidno zábery samotného útoku, počas ktorého členovia skupiny hádžu na budovu v Rio de Janeiro zápalné fľaše, známe aj ako Molotovove koktaily.
Pri útoku nikto nebol zranený, menší požiar zakrátko uhasili policajti.
Hnev kresťanských extrémistov vyvolal krátky film s názvom Prvé pokušenie Krista, ktoré natočila známa brazílska humoristická skupina Porta dos Fundos pre brazílsky Netflix. Film sa pohráva s myšlienkou, že Ježiš Kristus bol gej. Podľa jeho kritikov to však vôbec nie je vtipné a naopak, ide o vážne rúhanie.
Brazílski strážcovia mravnosti zorganizovali dokonca petíciu za zákaz tohto filmu, pod ktorou sú už vyše dva milióny podpisov.
"Krajina tieto nenávistné útoky prežije, a nakoniec zvíťazí láska a sloboda vyjadrovania," komentovala situáciu humoristická skupina Porta dos Fundos.


©2019, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.