21. 1. 2020

Na obrazovky TV Markíza príde seriál Pán profesor

Na obrazovky TV Markíza príde 
seriál Pán profesor

Obrazovky TV Markíza na jar ovládne nový vzťahový seriál s komediálnymi prvkami z prostredia slovenského gymnázia s názvom Pán profesor.
Pán profesor je slovenskou verziou mimoriadne úspešného nemeckého seriálu s pôvodným názvom Der Lehrer. Televízia RTL od roku 2009 odvysielala už sedem sezón seriálu, ktoré dosahovali nadpriemernú sledovanosť. Formát, ktorému sa vynikajúco darí najmä u mladších divákov a diváčok, začali v roku 2018 vysielať aj v Maďarsku a najnovšie sa ho dočkali aj diváci a diváčky v Rumunsku.
Seriál predstaví silnú romantickú linku dvoch hlavných hrdinov a zároveň vtipným a originálnym spôsobom zobrazí školský a každodenný život detí, učiteľov a rodičov. Talentovaný a pre učenie zapálený Samo sa často, niekedy aj proti svojej vôli, angažuje v problémoch svojej triedy druhákov, ktorú má ako ich triedny učiteľ na starosti. Spolu s ním budú diváci a diváčky svedkami toho, čo prežívajú mladí ľudia na prahu medzi detstvom a dospelosťou. Samo sa však často dostáva do konfliktu s prísnym riaditeľom gymnázia. Okrem riešenia problémov jeho študentov riaditeľa rozčuľujú aj Samove nekonvenčné učebné metódy. Skutočnú búrku v jeho živote však spôsobí až príchod atraktívnej kolegyne Klaudie. Klaudia a Samo sa osudovo priťahujú, hoci zo začiatku si to ani jeden nechce priznať. Naplneniu tejto lásky budú napokon stáť v ceste mnohé prekážky.
Seriál vzniká v spolupráci s produkčnou spoločnosťou Paprika Studios pod režisérskou taktovkou Matúša Liboviča a Martina Kazimíra. V hlavných úlohách sa v novinke predvedie trojica známych hercov. Sama si zahrá Tomáš Maštalír, Klaudiu stvárni Gabriela Marcinková a prísneho riaditeľa Roman Luknár. „Sústreďujeme sa na to, aby sme okrem overených formátov každý rok priniesli divákom aj novinky, ktoré sú jedinečné a chytia ich za srdce. Prostredníctvom seriálu Pán profesor chceme pokračovať v úspešne nastolenom trende výroby seriálov s nižším počtom epizód, čo umožňuje klásť vyšší dôraz na kvalitu z hereckého aj filmárskeho hľadiska,“ povedala programová riaditeľka skupiny Markíza Silvia Majeská.

©2019, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.