9. 4. 2020

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS 
Spoluzakladateľ Twitteru Jack Dorsey v utorok vyhlásil, že prostredníctvom svojho charitatívneho fondu poskytne zo svojho osobného majetku 1 miliardu dolárov na pomoc v boji s koronavírusom. Informovala o tom agentúra AFP.
Dorsey v sérii tweetov uviedol, že svoj kapitál v platforme digitálnych platieb Square prevedie do nadácie Start Small. Zo svojho celkového majetku v hodnote približne 3,6 miliardy dolárov tak prispeje okolo 28 percentami.
"Prečo teraz? Potreby sú čoraz naliehavejšie a ja chcem vidieť výsledky ešte počas svojho života," povedal Dorsey. "Dúfam, že to k niečomu podobnému inšpiruje aj iných. Život je príliš krátky, takže urobme všetko, čo dnes môžeme, aby sme ľuďom pomohli," dodal.


Americká popová speváčka Lady Gaga usporiadala zbierku pre Svetovú zdravotnícku organizáciu (WHO), pre ktorú vyzbierala 35 miliónov dolárov. Prostriedky pôjdu na nákup ochranných prostriedkov pre zdravotnícky personál a vývoj príslušnej vakcíny.
Lady Gaga, vlastným menom Stefani Germanottová (34), zároveň oznámila, že sa podieľala na zorganizovaní charitatívneho televízneho koncertu, ktorý má vzdať hold zdravotníckym pracovníkom bojujúcim proti pandémii koronavírusového ochorenia COVID-19, informovala v utorok stanica BBC.
Na tomto projekte s názvom One World: Together at Home, ktorý sa bude streamovať v USA a neskôr ho zo záznamu sprostredkuje i britská stanica BBC, sa zúčastnia i Paul McCartney, Stevie Wonder, Elton John, Billie Eilishová či Lizzo.
Moderátormi podujatia, ktoré sa uskutoční 18. apríla, budú Jimmy Fallon, Jimmy Kimmel a Stephen Colbert.
Medzi ďalšími celebritami na zozname účinkujúcich sú David Beckham, John Legend, Kerry Washingtonová, Prijanka Čoprová a ďalší. Lady Gaga zdôraznila, že podujatie nie je dobročinná akcia, ale zábavný program s odkazom solidarity.


Copyright © TASR 2020

Spoločnosť Facebook vydala novú komunikačnú aplikáciu určenú len pre páry. Prostredníctvom novinky s názvom Tuned si môžu písať, posielať hudbu či vytvárať digitálne albumy. Aplikácia je zatiaľ dostupná pre používateľov operačných systémov iOS v USA a Kanade.
Tuned vyvinul experimentálny tím Facebooku zameraný na vytváranie nových sociálnych médií. Aplikácia, ktorá sa veľmi nelíši od ostatných komunikačných platforiem, je podľa tvorcov "súkromným miestom" pre páry. Na jej používanie pritom nie je potrebný účet na sociálnej sieti Facebook. Používatelia môžu pridávať druhých ľudí do aplikácie s použitím ich telefónneho čísla a keď sa spoja, môžu si tam posielať rôzne veci vrátane fotiek, hlasových odkazov či špeciálnych reakcií.
Ako upozorňuje spravodajský portál BBC, jej služby zrejme nie sú šifrované, ako napríklad pri komunikačnej aplikácii WhatsApp, no platia pre ňu rovnaké podmienky pre ochranu dát ako na Facebooku. Tie umožňujú spoločnosti zaznamenávať komunikáciu a ďalšie používateľské správanie za účelom cielenia reklamy. Mohlo by to však znamenať, že sa preto používatelia Tuned budú menej prikláňať k posielaniu osobných informácií či súkromných fotografií prostredníctvom aplikácie.


©2020, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.