8. 4. 2020

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

Mestský rozhlas, ktorý v Žiari nad Hronom v minulosti odstavili a prešli na SMS notifikácie, opäť sfunkčnili. Ako informuje radnica na svojich internetových stránka, ide len o sprevádzkovanie počas pandémie koronavírusu a nejde o obnovenie hlásení prostredníctvom mestského rozhlasu.
Samospráva dala vymeniť všetky batérie na hlásičoch bývalého mestského rozhlasu tak, aby bol aktuálne k dispozícii aj tento systém hlásenia oznamov alebo pokynov v prípade krízovej situácie. „V čase, keď sme začali rozdávať seniorom rúška, sme o tom chceli informovať aj rozhlasom. Zistili sme ale, že batérie sú po životnosti. Preto bola potrebná kompletná výmena, ktorá nás stála približne 2 000 eur,“ objasnil vedúci kancelárie primátora Martin Baláž s tým, že počas výmeny batérii sa prejavili aj ďalšie problémy. „Pracovníkom technických služieb sa nepodarilo obnoviť systém v celej časti Šášovské Podhradie a v časti Ulice Sládkovičova. Z celkového počtu 51 hlásičov tak prevažná väčšina funguje,“ dodal vedúci.
Mesto upozorňuje, že hlásenie mestského rozhlasu sa neobnovuje a systém pripravili na hlásenie oznamov súvisiacich len s výnimočnou situáciou, prípadne na dôležité oznamy. Ak by sa situácia v súvislosti s pandémiou zhoršila, pokyny bude radnica vydávať aj prostredníctvom rozhlasu. Nebude však vyhlasovať súkromné či firemné oznamy tak, ako to bolo v minulosti.


Copyright © TASR 2020