18. 8. 2020

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS


Trnavský samosprávny kraj plánuje vydávať časopis v náklade 240-tisíc výtlačkov, ktorý chce doručovať do každej domácnosti. Vo verejnom obstarávaní hľadá dodávateľa, ktorý by zabezpečil jeho tlač a distribúciu. Predpokladaná hodnota zákazky na štrnásť vydaní periodika bola vyčíslená na viac ako 240-tisíc eur. Prvé číslo by si ľudia mali v schránkach nájsť, v závislosti od priebehu verejného obstarávania, už na jeseň.
Zámerom je podľa trnavského župana Jozefa Viskupiča informovať verejnosť o aktuálnom dianí v kraji a aktivitách Trnavského samosprávneho kraja. „Považujeme za našu verejnoprávnu povinnosť, aby ľudia bez prístupu na internet a sociálne siete, na ktorých sme aktívni, neboli o informácie ukrátení. Zámerom je mesačná periodicita materiálu. Konečné rozhodnutie prijmeme na základe predložených cenových ponúk,“ informoval agentúru SITA Viskupič. Spravodajský obsah bude podľa neho doplnený o predstavovanie osobností kraja alebo tipy na zaujímavé miesta, čo súvisí so snahou župy viac propagovať domáci cestovný ruch.
Trnavský samosprávny kraj už časopis, ktorý tiež doručovali do každej domácnosti, vydával aj v minulých volebných obdobiach. Mal názov Rodný môj kraj, v každom vydaní bol úvodník vtedajšieho župana Tibora Mikuša. Viskupič periodikum po nástupe do funkcie označil za hanbu žurnalistiky a jeho vydávanie zrušil.
Nové periodikum má byť plnofarebné, má mať 16 strán formátu A4, v okrese Dunajská Streda a časti okresu Galanta sa ráta aj s jazykovou mutáciou v maďarčine.
Autorský tím, ktorý bude pripravovať obsah, zatiaľ nie je zostavený. Vedenie župy plánuje osloviť novinárov v jednotlivých okresoch kraja a potom vytvoriť redakčný model. Ráta však aj so spoluprácou so župnými organizáciami.

©2020, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.