21. 12. 2020

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS


Spoločnosť Spotify (NYSE: SPOT) dnes oznámila, že svoju službu spustí v Južnej Kórei v prvej polovici roka 2021. Najobľúbenejšia predplatená služba streamovania hudby na svete umožní kórejským poslucháčom prístup k viac ako 60 miliónom skladieb a viac ako 4 miliardám playlistov. Spustenie umožní kórejským umelcom osloviť svojich miestnych hudobných fanúšikov, ako aj 320 miliónov poslucháčov Spotify na celom svete. Taktiež spojí poslucháčov v Kórei s umelcami a hudbou z celého sveta.
Ako jeden z najrýchlejšie rastúcich popredných hudobných trhov na svete* a šiesty najväčší hudobný trh na svete**, je Južná Kórea pre spoločnosť Spotify kľúčová v jej poslaní dať miliónu kreatívnych umelcov príležitosť žiť zo svojho umenia a miliardám fanúšikov možnosť vychutnať si ju a inšpirovať sa ňou. Spotify chce pomôcť urýchliť rast celého kórejského ekosystému streamovania hudby, z čoho budú mať úžitok umelci, vydavateľstvá, distribútori a fanúšikovia.
"Sme nadšení z nášho nadchádzajúceho uvedenia na trh v Južnej Kórei, na trh uznávaný ako epicentrum pre hudbu, kultúru a technologické inovácie," uviedol Alex Norström, obchodný riaditeľ Freemium v spoločnosti Spotify. „Spotify je už mnoho rokov partnerom kórejského hudobného priemyslu. Sme hrdí na to, že sme súčasťou globálneho príbehu K-popu, žánru, ktorý predstavujeme na našej platforme a umožňujeme jeho objavovanie po celom svete, od Ázie po USA, Južnú Ameriku, Európu a Blízky východ. Tešíme sa na spoluprácu s našimi cennými miestnymi partnermi s cieľom objaliť viac kórejských umelcov a spojiť ich s fanúšikmi v Južnej Kórei a na celom svete.“
Odkedy Spotify debutovalo v roku 2014 svojím prvým playlistom K-Popu, poslucháči streamovali viac ako 180 miliárd minút tohto žánru a pridali K-Popové skladby do viac ako 120 miliónov playlistov na Spotify. Podiel počúvania K-Popu sa za posledných šesť rokov zvýšil o viac ako 2 000 %. V súčasnosti centrum žánru K-Pop na Spotify zahŕňa širokú škálu kórejskej hudby vrátane K-popu, hip-hopu, indie, OST, R&B a ďalších, ako aj "RADAR Kórea", zoznam skladieb s čerstvými novinkami K-hudby a súčasť globálneho začínajúceho umeleckého programu Spotify. Centrum je lokalizované vo viac ako 64 krajinách vrátane Ruska, Indie, Brazílie a Spojených arabských emirátov.


Copyright © TASR 2020




Najpopulárnejším vianočným filmom v Spojených štátoch je americká komédia Sám doma z roku 1990. Vyplýva to z výsledkov prieskumu spoločnosti YouGov, ktorého sa zúčastnila viac ako tisícka dospelých Američanov. Snímka Sám doma s Macaulayom Culkinom v hlavnej úlohe označilo za najlepší vianočný film 15 percent respondentov. Za ním nasledovali filmy Život je krásny z roku 1946 a Vianočné prázdniny z roku 1989, pre ktoré sa vyslovilo po 12 percentách respondentov, uviedol YouGov na svojich internetových stránkach. Hlavným hrdinom komédie Sám doma je malý chlapec Kevin McCallister, ktorého jeho rodina vyrážajúca na vianočné výlet do Paríža zabudne samotného doma. Snímka režíroval Chris Columbus, ktorý neskôr nakrútil tiež napríklad prvé dva diely z populárnej série filmov o čarodejníckom učňovi Harrym Potterovi. Do prvej desiatky najpopulárnejších vianočných filmov v USA sa podľa prieskumu dostal tiež akčný thriller Smrtonosná pasca, v ktorom policajt v podaní Brucea Willisa cez vianočné sviatky bojuje v mrakodrape proti skupine teroristov. Prieskum YouGov však tiež ukázal, že podľa viac ako polovice Američanov, ktorí Smrtonosnú pascu videli, nemožno tento film považovať za vianočný.



Copyright © ČTK 2020




Francúzsky minister vnútra Gérald Darmanin ostro odsúdil antisemitský útok namierený proti súťažiacej v Miss France 2021 s izraelským pôvodom. Priznal, že spŕška antisemitských urážok na sociálnych sieťach ho hlboko šokovala.
Dvadsaťjedenročná April Benayoumová v sobotňajšej televíznej súťaži skončila na 2. mieste. Po tom, ako v úvodnom rozhovore prezradila taliansko-izraelské korene, sa na sociálnej a mikroblogovacej sieti Twitter spustila vlna urážok. Niektoré z tweetov sa dokonca odvolávali na holokaust.
Benayoumová, ktorá predtým vyhrala Miss Provence, sa narodila srbsko-chorvátskej matke a izraelskému otcovi. Zväz židovských študentov vo Francúzsku na incident zareagoval vyhlásením, že Miss France nepovažujú za súťaž krásy, ale súťaž v antisemitizme.



 

©2020, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.