7. 4. 2021

Pán profesor najsledovanejším programom Veľkej noci s absolútnym rekordom

 Pán profesor najsledovanejším programom 

 


Veľkej noci s absolútnym rekordom

Televízia Markíza výrazne bodovala počas celých veľkonočných sviatkov, divákov si podmanili atraktívne premiérové filmy Aquaman a Chlap na střídačku, ako aj veľkolepá nedeľná šou Tvoja tvár znie povedome.


Televízia Markíza bola počas uplynulých veľkonočných sviatkov jednoznačnou prvou diváckou voľbou pri výbere večerného programu. Trhový líder zabodoval s obľúbenými programami vlastnej tvorby, ako aj s atraktívnymi filmovými premiérami.

Mimoriadne populárny rodinný komediálny seriál Pán profesor na Veľkonočný pondelok, 5. apríla 2021, opäť prekonával rekordy a v obchodne podstatnej cieľovej skupine 12-54 sa stal zatiaľ najsledovanejším programom tohto mesiaca. 

Včerajšia premiérová časť s názvom Odvaha dosiahla v rámci doterajšej histórie seriálu absolútne rekordný rating 13,2 % a vysoko nadpriemerný trhový podiel 28,9 %. Konkurenčné programy výrazne zaostali, relácia Inkognito zaznamenala na TV Joj v rovnakej cieľovej skupine podiel na trhu 13,5 % a film ...kone na betóne na Jednotke RTVS podiel na trhu 8,1 %.

Hviezdne obsadený seriál s Tomášom Maštalírom, Gabrielou Marcinkovou a Romanom Luknárom v hlavných úlohách, ktorý dal šancu zažiariť aj množstvu mladých hereckých talentov, pritiahol k obrazovkám taktiež rekordných 556-tisíc divákov starších ako 12 rokov.

Ratingovú desiatku pokorili aj večerné spravodajské relácie Počasie (rating 11,5 % / share 25,7 % v CS 12-54) a Televízne noviny (rating 11,3 % / share 26,2 % v CS 12-54), ktoré sa umiestnili na druhej a tretej priečke v pondelkovom rebríčku sledovanosti. Aktuálne informácie o počasí si na Markíze pozrelo 624-tisíc divákov a spravodajský sumár 620-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov.

Ani na Veľkonočnú nedeľu, 4. apríla 2021, nechýbala na obrazovkách TV Markíza fenomenálna zábavná šou Tvoja tvár znie povedome, ktorá sa tradične stala víťazom večera a zároveň najsledovanejším nespravodajským programom dňa. V cieľovej skupine 12-54 dosiahla piata premiérová epizóda 6. série výborný rating 10,2 % a trhový podiel 25,3 %.

Ďalšie kolo plné neuveriteľných premien, korunované víťazstvom súťažiacej Zuzany Belohorcovej za bravúrne stvárnenie slávnej americkej speváčky Britney Spears, si nenechalo ujsť celkovo 508-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov.

 

Biela sobota, 3. apríl 2021, patrila slovenskej premiére skvelej českej komédie Chlap na střídačku, ktorá sa v oboch hlavných cieľových skupinách stala najsledovanejším filmom tejto Veľkej noci.

V cieľovej skupine 12-54 sa Chlap na střídačku stal suverénne najsledovanejším programom dňa, keď zaznamenal výborný rating 10,8 % a trhový podiel 26,6 %. Snímku s hviezdami ako Ivana Chýlková či Jiří Langmajer v hlavných úlohách si vychutnalo celkovo 491-tisíc divákov starších ako 12 rokov.

Sériu výrazných veľkonočných úspechov TV Markíza uzatvára na Veľký piatok, 2. apríla 2021, slovenská premiéra veľkolepého dobrodružného kinohitu Aquaman. V cieľovej skupine 12-54 išlo o jednoznačne najsledovanejší program dňa so skvelým ratingom 10,3 % a trhovým podielom 27,2 %.

Megakino na Markíze si bez problémov poradilo s konkurenčnou premiérou Mária Magdaléna (share 9,1 % v CS 12-54) na TV Joj, ako aj s kvízovou šou Čo ja viem (share 15,9 % v CS 12-54) na Jednotke RTVS. Hviezdy ako Jason Momoa, Amber Heard či Nicole Kidman pritiahli k obrazovkám trhového lídra celkovo 403-tisíc divákov vo veku nad 12 rokov.

Dáta sú uvedené v meraní LIVE + VOSDAL + HOSTIA. Zdroj dát: PMT/KANTAR SLOVAKIA