24. 2. 2022

Vahram Chuguryan sa vzdal funkcie šéfa spravodajstva a publicistiky RTVS

Vahram Chuguryan sa vzdal funkcie šéfa 
RTVS má nových šéfov spravodajstva a publicistiky. Vahram Chuguryan  prichádza z ministerstva školstva
spravodajstva a publicistiky RTVS


Vahram Chuguryan končí na poste riaditeľa sekcie spravodajstva a publicistiky RTVS. Generálny riaditeľ verejnoprávneho média Jaroslav Rezník vo štvrtok prijal Chuguryanovu žiadosť o ukončenie pracovného pomeru. Vedenie RTVS zároveň informovalo, že spravodajstvo a publicistiku bude s dočasným poverením viesť riaditeľ sekcie národnostného vysielania Attila Lovász.
Rezník rozhodnutie Chuguryana rešpektuje. Oceňuje zároveň jeho doterajšiu prácu. "Rovnako tak výsledky, ktoré spravodajstvo RTVS dosiahlo počas jeho pôsobenia v rámci sledovanosti aj v prieskumoch dôveryhodnosti," dodal Rezník.
Chuguryan poďakoval svojim doterajším kolegom za spoluprácu, divákom a poslucháčom za dôveru v spravodajstvo verejnoprávneho média.
Chuguryanov nástupca Attila Lovász má dlhoročné skúsenosti z pôsobenia v oblasti médií na pozíciách redaktora aj šéfredaktora. Od roku 2011 riadi národnostné vysielanie v RTVS.
Chuguryan abdikoval na funkciu po kritike toho, ako RTVS v utorkovej (22. 2.) relácii Správy a komentáre odprezentovala tému napätia na Ukrajine. Výhrady vzbudili proruské vyjadrenia bývalého premiéra a ministra spravodlivosti SR Jána Čarnogurského, ktoré ostali bez oponentúry a konfrontácie s reálnymi faktami.


Zdroj : TASR