27. 3. 2022

RTVS prinesie na obrazovky priamy prenos Alexander Dubček

 RTVS prinesie na obrazovky priamy 

 

Sto rokov od narodenia Alexandra Dubčeka. RTVS spomína bohatým programom -  Tipy z programu - RTVS.sk

prenos Alexander Dubček





V priamom prenose z historickej budovy Slovenského národného divadla si na Jednotke pripomenieme odkaz tejto významnej osobnosti. Moderátormi slávnostného programu budú Janette Štefánková a Ľubomír Bajaník. V programe zaznejú mnohé zaujímavé informácie o živote Alexandra Dubček a znieť budú aj skladby v podaní Slovenského symfonického orchestra s dirigentom Antonom Popovičom.

Súčasťou programu bude aj udeľovanie ocenenia Štátnej ceny Alexandra Dubčeka. „Som rád, že sme k 100. výročiu narodenia pripravili aj takýto špeciálne komponovaný program a na obrazovkách RTVS si tak pripomenieme odkaz tejto významnej osobnosti moderných dejín Slovenska, česko-slovenskej i európskej politiky. Verím, že sa divákom priamy prenos plný zaujímavostí o Alexandrovi Dubčekovi bude páčiť,“ povedal generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

Priamy prenos Alexander Dubček – ľudská tvár politiky s udeľovaním Štátnej ceny Alexandra Dubčeka odvysiela RTVS v priamom prenose už v nedeľu 27. marca o 20.30 h na Jednotke.