31. 5. 2022

Moderátorský tím Telerána posilní Lucia Hlaváčková, Zuzana Čimová prechádza do spravodajstva

 Moderátorský tím Telerána posilní Lucia Hlaváčková, 



 

 

Zuzana Čimová prechádza do spravodajstva


Doterajšia spolumoderátorka Matúša Krnčoka v Teleráne Zuzana Čimová sa stane jednou z tvárí novej pravidelnej spravodajskej relácie s názvom Televízne noviny 12.

Diváci dlhoročne obľúbenej rannej šou televízie Markíza Teleráno sa budú od 1. júna 2022 stretávať s pozmenenou moderátorskou dvojicou. Matúš Krnčok bude po novom vysielať s doterajšou redaktorkou spravodajstva Luciou Hlaváčkovou, pričom jeho doterajšia spolumoderátorka Zuzana Čimová sa stane jednou z tvárí novej poludňajšej spravodajskej relácie Televízne noviny 12.

„Veľmi sa teším, že sme takto našli hneď dve nové moderátorky. Zuzka ukázala počas predošlých mesiacov svoj veľký talent v relácii Teleráno. A teraz dostáva novú šancu, aby si splnila svoj ďalší profesionálny sen – byť moderátorkou novej spravodajskej relácie. Lucia zas ukázala na všetkých kamerových skúškach svoje nadanie pre moderovanie rannej šou. Myslím si, že toto je rola pre ňu šitá na mieru. Verím, že tieto zmeny diváci privítajú. Obidvom kolegyniam držím palce na ich novej televíznej ceste,“ vyjadril sa k moderátorským zmenám Henrich Krejča, riaditeľ Centra spravodajstva a publicistiky skupiny Markíza.

Nová moderátorka Telerána Lucia Hlaváčková tak po siedmich rokoch končí v redakcii spravodajstva, kde ako 22-ročná začínala svoju kariéru v TV Markíza. „Opúšťam kolektív, v ktorom sa cítim ako doma. Ďakujem všetkým za pomoc, rady, smiech... Na druhej strane som si chcela vyskúšať aj inú ako spravodajskú polohu. Výhodou je, že poznám ľudí, ktorí pracujú v Teleráne. Sú na mňa veľmi milí, so všetkým mi pomáhajú, a čo ma teší, ako moderátorského partnera mám Matúša Krnčoka,“ zhodnotila Lucia Hlaváčková, ktorá pred novou pracovnou výzvou pociťuje radosť aj rešpekt.

„So Zuzkou sme boli skvelý tím. Síce to bolo krátke obdobie, no bolo výživné. Sadli sme si nielen ako kolegovia, ale aj ako ľudia. Zuzka je nesmierne talentovaná a šikovná moderátorka, veľmi jej držím palce v ďalšej kariére. Verím, že zapadne do nového kolektívu spravodajstva, a že bude rovnako úspešná ako v Teleráne. Ďakujem jej za všetko. A zároveň sa teším na novú moderátorskú partnerku Lucku,“ povedal Matúš Krnčok. Ďalšími moderátorskými dvojicami Telerána ostávajú Kvetka Horváthová s Tomášom Juríčkom a Lenka Šóošová s Romanom Juraškom.

Televízne noviny 12 vznikli ako pravidelná, každý pracovný deň vysielaná spravodajská relácia v pondelok 9. mája 2022. Napoludnie tak nahradili dovtedy nasadzované Mimoriadne Televízne noviny k situácii na Ukrajine. Moderátorský tím novej relácie teraz posilňuje Zuzana Čimová.

„Moje najväčšie ďakujem patrí Matúšovi, najlepšiemu moderátorskému kolegovi, akého som si mohla vysnívať. Necelý rok, ktorý sme spoločne odmoderovali, bol veľmi pestrý. Mám za sebou úžasnú skúsenosť, na ktorú budem vždy rada spomínať. Ďakujem však nielen jemu, ale celému štábu na čele so Zuzkou Štelbaskou. Celý tím Telerána mi bude veľmi chýbať, pretože je tvorený z ľudí, s ktorými sa veľmi dobre spolupracuje a spoločné rána máme úprimne radi. No vídať sa budeme určite aj naďalej,“ povedala k svojmu prechodu z Telerána do redakcie spravodajstva Zuzana Čimová. „Aktuálne sa teším na novú pracovnú skúsenosť a výzvu a Lucke s Matúšom držím palce, nepochybujem o tom, že budú výborní,“ uzavrela.