3. 6. 2022

TV Markíza v júni odštartuje svetovú šou pre celú rodinu LEGO® MASTERS

 TV Markíza v júni odštartuje svetovú šou 

pre celú rodinu LEGO® MASTERS

Unikátnym formátom, v ktorom budú navzájom zápoliť fanúšikovia najslávnejšej stavebnice na svete LEGO, divákov prevedie česko-slovenská moderátorská dvojica Eva „Evelyn“ Kramerová a Matouš Ruml.


Rodinná šou, v ktorej deti aj dospelí môžu súťažiť a plniť si svoje sny, konečne prichádza na obrazovky televízie Markíza. Od 5. júna 2022 vo vysielaní TV Markíza a o týždeň skôr na VOYO uvidia diváci v štyri nedeľné večery po sebe to najlepšie, čo sa dá z farebných dielikov celosvetovo najobľúbenejšej stavebnice LEGO® vytvoriť úplne bez návodu.

Deťmi aj dospelými milovaná hračka LEGO, ktorá tento rok oslavuje už 90 rokov svojej existencie, je hlavnou hviezdou reality šou LEGO MASTERS. Jej cieľom je nájsť toho najtalentovanejšieho amatérskeho staviteľa LEGO na Slovensku a v Česku. Víťaz získa nielen finančnú odmenu 20-tisíc eur, ale aj neuveriteľné skúsenosti a intenzívny zážitok.

„LEGO MASTERS je globálny televízny hit a náš produkčný tím plný skúsených profesionálov urobil všetko pre to, aby si podmanil aj divákov na Slovensku a v Česku,“ povedala Silvia Majeská, programová riaditeľka TV Markíza a TV Nova. „Nie je to šou len pre fanúšikov stavebnice LEGO, ale príjemná zábava pre celú rodinu plná nápaditých výtvorov slovenských a českých staviteľov,“ zdôraznila.

„Diváci sa majú rozhodne na čo tešiť. Dvojice, ktoré sme vybrali, sú naozaj tí najlepší z oboch krajín. Uvidíme napríklad staviteľské umenie bratov, mamičky so synom, alebo kamarátov. Diváci však budú môcť sledovať aj dve dvojice, ktoré spojil až casting. Znamená to, že súhru spolu musia nájsť dvaja ľudia, ktorí na seba vôbec nie sú zvyknutí. Uvidíme, či bude láska k najpopulárnejšej stavebnici stačiť,“ priblížila kreatívna producentka projektu Simona Matásková. „Z čoho mám tiež veľkú radosť, je výnimočná moderátorská dvojica - slovenská komička Evelyn a český herec Matouš Ruml. Už od prvej chvíle bola medzi nimi neuveriteľná chémia, ktorá program robí milo zábavným,“ doplnila.

Obľúbená komička Eva „Evelyn“ Kramerová naberala moderátorské skúsenosti už v štyroch sezónach úspešnej reality šou Farma. Svoju všestrannosť dokázala aj hereckými rolami vo viacerých filmoch a seriáloch, ako aj účinkovaním v tanečnej šou Let's Dance či zábavnej šou Tvoja tvár znie povedome. „Nemôžem sa dočkať, až to budú môcť diváci vidieť v televízii. Dúfam, že to pre nich bude okrem iného aj inšpirácia, ako sa dá stráviť voľný čas,“ hovorí Evelyn.

Matouš Ruml je český herec známy najmä z populárneho sitkomu Comeback, aktuálne hrá napríklad aj v tamojšej verzii seriálového hitu Pán profesor. Okrem toho sa venuje filmovému a divadelnému herectvu. S Evelyn ho spája aj to, že sa taktiež zúčastnil televíznej tanečnej súťaže. Matouš Ruml prezradil, čo mu nakrúcanie prinieslo: „Pre mňa je najdôležitejšie, že ma to vracia do detstva. Človek sa nielen hrá, ale vytvára nádherné obrazy, iný svet. A fantázia je v živote dôležitá. Vedieť sa hrať, vedieť si vymýšľať príbehy. Keď budú ľudia túto reality šou pozerať, tiež ich to vráti do detstva. Bude ich to inšpirovať, aby sa hrali. Nielen so svojimi deťmi, ale aj sami.“

Novinka na slovenských a českých televíznych obrazovkách vznikala v poľskej Varšave, kde mali súťažiaci tie najlepšie možné podmienky. V tamojšom štúdiu dostali tí najšikovnejší LEGO stavitelia zo Slovenska a Česka k dispozícii milióny dielikov ikonickej stavebnice.

Diváci budú sledovať dvojice, ktoré sa museli popasovať s náročnými úlohami a zároveň zostať tímom. O emócie naozaj nebude núdza, súťaž patrí medzi tie vôbec najnáročnejšie. Ide o hodiny sústredeného stavania a zároveň stresu, ktorý prináša snaha byť najlepší.

Výzvy sú poskladané tak, aby sa každým kolom testovala zručnosť dvojíc. Diváci budú sledovať nielen ich súhru, ale aj technické a kreatívne schopnosti. Dôležitú úlohu zohráva náročnosť výzvy a správne načasovanie. Stavitelia si musia dôkladne premyslieť hneď niekoľko premenných - statiku, krehkosť a zároveň estetiku. Najskôr ide o to postaviť to najkrajšie dielo, ale druhou stránkou výzvy je deštrukcia. Pre milovníkov stavebnice LEGO je asi najťažšie ten krásny a dokonalý výtvor, čo postavili, nakoniec efektne zbúrať. A pozor, hodnotí sa nielen stavba, ale práve aj to, ako vyzerá pri samotnej deštrukcii!

Osem výziev, osem pomyselných brán do finále. Štyri nedeľné večery za sebou bude svet farebný a plný unikátnych stavieb, ktoré vznikali v hlavách talentovaných súťažiacich. Osloviť musia predovšetkým prísneho a geniálneho porotcu Milana Reindla, jediného českého návrhára stavebníc LEGO, a hosťujúce VIP osobnosti, ktoré milujú LEGO. Na konci každého večera vždy jedna dvojica súťaž opustí. Finálový večer sa potom ponesie v duchu troch exkluzívnych a veľkolepých stavieb.

LEGO MASTERS je celosvetovo úspešný formát, ktorý vytvorili spoločnosti Tuesday’s Child Television a The LEGO Group, debutoval v auguste 2017 vo Veľkej Británii. Odvtedy ho s obrovským úspechom adaptovalo už 16 vysielateľov naprieč Európou, USA, Austráliou aj Áziou, pričom táto česko-slovenská verzia je 17-tou v poradí. Formát aj jednotlivé jeho adaptácie celosvetovo distribuuje spoločnosť Banijay Rights.

Aj jedna kocka môže rozhodnúť o úspechu! LEGO MASTERS už od 5. júna 2022 o 20:30 hod. na TV Markíza a od 29. mája 2022 v exkluzívnom predstihu na VOYO.


moderátori: Eva „Evelyn“ Kramerová & Matouš Ruml // stály porotca: Milan Reindl // scenár: Jan Liška // dramaturgia: Martin Hradecký // kreatívna producentka: Simona Matásková // výkonný producent: Milan Alchus // réžia: Tomáš Medek