12. 1. 2023

 POKUTY NAŠE KAŽDODENNÉ

 POKUTY NAŠE KAŽDODENNÉ

Rada pre mediálne služby uložila dve sankcie - Hlavné správy



Rada pre mediálne služby (RpMS) na stredajšom zasadnutí udelila jednu autorizáciu na vysielanie a na žiadosť prevádzkovateľov zrušila tri registrácie retransmisie. Okrem iného tiež začala viaceré správne konania v súvislosti s reláciami pred spojenými samosprávnymi voľbami. TASR o tom informovala hovorkyňa rady Lucia Michelčíková.


Na základe vlastných monitoringov a doručených podnetov začala rada sedem správnych konaní, uznala za neopodstatnené alebo sčasti neopodstatnené dvanásť podnetov na preverenie vysielania a zaoberala sa aj obsahom na sociálnych sieťach a platformách na zdieľanie obsahu.


Ako neopodstatnené alebo sčasti neopodstatnené uznala okrem iných podnety na preverenie vysielania diskusných relácií po októbrovej vražde dvoch mladých mužov na Zámockej ulici v Bratislave. Podávateľom podnetov prekážala v jednom prípade údajná neobjektivita, jednostrannosť a zaujatosť moderátora, namietali tiež údajné manipulatívne kladenie sugestívnych otázok či "otvorené výzvy na podporu propagandy a rozpínavosti LGBTI+ komunity". V ďalšom prípade podávateľ namietal v relácii možnú neobjektívnosť, keďže medzi hosťami nebol zástupca LGBTI+ komunity.



Zdroj: TASR