8. 12. 2023

VÝROKY TÝŽDŇA

   VÝROKY TÝŽDŇA



 








 

 "Nie je tam žiadny problém. Budeme mať do 6. decembra niekoľko rokovaní vlády a tam to schválime. Nepotrebujeme teraz dávať na vedomie, v akej to podobe schválime." 
Tomáš Taraba 

 “Priatelia držím v ruke ich vlastný dokument, ktorý popisuje, ako rozmýšľajú a čo bolo ich náplňou práce. Natlakové komunikačné kampane pri očkovaní, testovaní, vojne na Ukrajine, či presadzovanie gender ideológie. Tak toto sú témy, ktoré ich trápili a štát ich financoval z našich daní. Snažili sa ľuďom na Slovensku vnucovať ich názor ako jediný správny. Samozrejme pri každej propagande bol vždy aktívne zapojený mimovládny sektor. Zlatí komunisti. Oni boli aspoň úprimní a nehrali sa na žiadnu slobodu slova, no títo progresívni liberáli sú demokrati, len keď im to vyhovuje. Akonáhle však príde iný názor, tam sloboda končí a nastúpia totalitné chúťky. Priatelia všetky tieto dokumenty musíme prekopať a niektoré úplne zrušiť, lebo demokracia nepotrebuje žiadnych názorových či politických cenzorov a dozorcov. My sa zodpovedáme ľudom a nie Vám a tak aj budeme konať.” 
Richard Glück


"Vyzývame politikov a političky strany SMER – SSD a vládnej koalície vrátane Hlasu a SNS, aby nezneužívali vo svojej komunikácii tvorbu skupiny Bez ladu a skladu, ako tomu bolo počas vyhlásenia Richarda Glücka a Juraja Gedru v poste, ktorý bol publikovaný na sociálnej sieti vo štvrtok, 30.11. 2023. Video začína citátom celého textu našej piesne Píšte vsetci modrým perom a to čo nasleduje, je dôkazom absolútneho nepochopenia samotného textu, jeho posolstva a pohľadu našej skupiny na spravovanie štátnych inštitúcií. Ohradzujeme sa voči manipuláciám, akým s použitím našej tvorby predstavitelia štátnej moci za stranu SMER – SSD útočia na občiansku spoločnosť, neziskový sektor, nezávislé médiá, vedecké a zdravotnícke kapacity, LGBTI+ ľudí a na ľudí pomáhajúcim susednej Ukrajine.
Skupina Bez ladu a skladu vždy stála na strane slobody a demokracie. Vážime si obetavú prácu mimovládneho sektora a jeho úlohu v občianskej spoločnosti považujeme za nezastupiteľnú. Útoky, ktorým je mimovládny sektor od volieb vystavovaný považujeme za nebezpečný a škodiaci našej krajine. Vážime si prácu ľudí v zdravotníctne a vede, ktorí pomáhali znižovať dopad pandémie na obyvateľov a obyvateľky Slovenska a to aj prostredníctvom zápasu s hoaxami a lžami, ktorých sa dopúšťali strany súčasnej vládnej koalície v snahe zneužiť náročnú pandemickú situáciu na zisk politických bodov. Odmietame označovať témy spojené s rodovou identitiou za ideológiu, stojíme na strane LGBTI+ ľudí v ich zápase za dôstojný, bezpečný a slobodný život. Pomoc susednej Ukrajine napadnutej Ruskou federáciou považujeme za prejav elementárnej ľudskosti, rovnako, ako by sme pomáhali všetkými silami napadnutým sesedom v našich domovoch, či na našich uliciach v našich obciach a mestách. Hanbíme sa za predstaviteľov, ktorí vyčleňujú Slovensko zo spoločenstva slušných a empatických krajín, ako to robí prostredníctvom svojich vyhlásení vláda Roberta Fica v jej prístupe k Ukrajine. Sme presvedčení, že kvalitné nezávislé média zohrávajú kľúčovú úlohu v budovaní slobodnej spoločnosti, preto sme znepokojení štvavou kampaňou strán vládnej koalície voči nim.
Pripomíname strane SMER – SSD, že prednedávnom v prostredí, ktorému prostredníctvom odkazu na “zlatých komunistov” pripisuje v inkriminovanom videu akýsi totalitný charakter, vyhrala slobodné voľby. S nevôľou sledujeme, ako k tomuto víťazstvu Smer – SSD pristupuje a ako sa spolu so stranami HLAS – SD a SNS postavila k výkonu verejných funkcií. Nesúhlasíme s útokmi voči občianskej spoločnosti, ktoré sme popísali vyššie, rovnako ako nesúhlasíme s odstraňovaním statočných policajtov z ich postov, s neodborným a neakceptovateľným prístupom k ochrane životného prostredia, či s katastrofálnym nepochopením úlohy kultúry v spoločnosti. Strany vládnej koalície začali napĺňať svoj mandát spôsobom, s ktorým sa v žiadnom prípade nemôžeme stotožniť. Preto vyzývame vládnych predstaviteľov, aby nezneužívali našu tvorbu na komunikovanie svojich politických cieľov."
Skupina Bez ladu a skladu 

„Viete, viem, že v Nemecku je zvykom, že vláda hovorí novinárom, čo majú písať, ale rešpektujeme našich novinárov a nechávame na ich fantázii, ako budú robiť svoju prácu. V EÚ nie je žiadna demokracia, iba disciplína na palici.”
Sergej Viktorovič Lavrov


" V Rusku je na rozdiel od Nemecka sloboda prejavu“.
Mária Zacharová

"Slovenská národná strana podporuje kroky ministerky kultúry Martiny Šimkovičovej SNS a presun peňazí určených na boj s dezinformáciami na Redutu a knižnicu. Nikdy sme nesúhlasili s financovaním boja proti dezinformáciám, a teraz sa prostriedky presunuli na zmysluplné projekty.Neexistuje predsa autorita, ktorá by vedela objektívne posúdiť, čo je hoax a čo nie. Je to čisto len slovičkárenie, rôzny uhol pohľadu a z toho nemajú občania žiaden osoh. Zo slov sa skrátka ľudia nenajedia.“

SNS


"Dobre to zmeníme, nebojte sa.“
Robert Fico


„Keby som pána Jurisa teraz chytil, tak ho zaškrtím vlastnými rukami.“
Robert Fico



„Sta aktivistka a môžete si zvolať vlastnú tlačovú konferenciu „
Tomáš Taraba redaktorke RTVS Soni Otajovičovej