14. 6. 2024

TV Markíza prinesie naživo inauguráciu nového prezidenta Petra Pellegriniho

 TV Markíza prinesie naživo inauguráciu nového



 prezidenta Petra Pellegriniho

Mimoriadnu reláciu budú moderovať Ivana Zuzelková a Dominik Matulaj, ktorí v špeciálnom externom štúdiu v centre Bratislavy privítajú atraktívnych hostí.


V sobotu, 15. júna 2024, sa v priestoroch Slovenskej filharmónie v Bratislave ujme prezidentského úradu zvolený prezident Slovenskej republiky Peter Pellegrini a diváci televízie Markíza budú pri tom. So začiatkom o 11:00 hod. odštartuje na obrazovkách najsledovanejšej slovenskej televízie priamy prenos slávnostnej inaugurácie novej hlavy štátu. 

Mimoriadnou, približne tri hodiny trvajúcou reláciou s názvom PREZIDENT 2024: Inaugurácia budú sprevádzať moderátori Ivana Zuzelková a Dominik Matulaj. V špeciálnom externom štúdiu v centre Bratislavy privítajú zaujímavých hostí - odborníčku na diplomatický protokol a etiketu Katarínu Strýčkovú a politológa Jozefa Lenča.

„Pre divákov sme pripravili skutočne bohatý program, naživo sprostredkujeme všetko podstatné, od slávnostnej ceremónie v bratislavskej Redute a zloženia prezidentského sľubu, až po prehliadku jednotiek Ozbrojených síl SR na Hviezdoslavovom námestí a tradičnú bohoslužbu Te Deum v Dóme sv. Martina,“ priblížil Michal Kratochvíl, riaditeľ Centra spravodajstva a publicistiky TV Markíza. „Vysielať tentoraz nebudeme zo štúdia v Záhorskej Bystrici, ale zo špeciálneho, vizuálne naozaj atraktívneho miesta, odkiaľ je výhľad na celé Staré Mesto, či na Bratislavský hrad. Diváci sa tak aj z toho hľadiska naozaj majú na čo tešiť,“ dodal. 

Miesto diania budú podrobne monitorovať aj štáby spravodajstva TV Markíza, ktoré mimoriadnu reláciu obohatia o živé vstupy s najaktuálnejšími informáciami. Súhrn toho najzaujímavejšieho si diváci budú môcť pozrieť aj vo večerných Televíznych novinách a priebežne tiež na spravodajskom portáli TVNOVINY.sk, ktorý ponúkne aj stream samotnej mimoriadnej relácie.