31. 10. 2005

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
Česká televízia bude 20. novembra na programe ČT2 celý deň vysielat programy z éry socialistického Československa 80. rokov.
Ako v uviedla Mladá fronta Dnes, vysielanie bude súčastou projektu, ktorý má byť rekonštrukciou jedného typického dňa vo vysielaní bývalej Československej televízie. Diváci uvidia okrem iného reklamy pána Vajíčka, dobovo vernú hlásateľňu a moderátorov Miloša Frýbu a Elenu Galanovú.
Program pripravuje tvorivá skupina Jitky Pistoriusovej s režisérom Ferom Feničom. O nápad podla MfD prejavila záujem aj Slovenská televízia , takže po siedmich rokoch bude opät spoločné vysielanie v oboch krajinách bývalej federácie. V programe ďalej nebude chýbať Pionierska lastovička, policajná relácia Maják a vojenský magazín Azimut. Diváci si vypočujú recitáciu Jiřiny Svorcovej a prejavy komunistických funkcionárov. Uvidia aj inštruktážne relácie k spartakiáde. Presne po polnoci po zaznení československej hymny sa začne osemhodinové pásmo "o zrútení socializmu v Československu". Tzv. Zamatová noc bude zostavená väčsinou z nezostrihaných autentických záberov, doteraz nezverejnených šotov, rozhovorov a reportáží z archívov ČT a STV. Nebude chýbat ani legendárny prejav Miloša Jakeša na Červenom Hrádku. Správu o vysielaní projektu a tvorivej účasti STV ešte nepotvrdila.