14. 10. 2005

SRO,s.r.o. 5

SRO,s.r.o. 5

Tak sa nám to pekne zamotalo. Bývalý riaditeľ SRo Jaroslav Rezník podpísal tesne pred svojím odchodom z funkcie nové zmluvy pre 10 až 12 vrcholových manažérov rozhlasu. Nielen to - podpísal veľmi výhodnú zmluvu so spoločnosťou Virtual Radio Network a navyše aj objednal aj nové zvukové predely pre Rádio Slovensko za takmer dva milióny priamo v zahraničnej firme Broadcast Software International,503 East 11th Avenue - Eugene, Oregon 97401. Bude zaujímavé sledovať, ako dopadne voľba riaditeľa a kde skončí Jaro Rezník. Výbušnou témou ešte môže byť P.S.M.A. a jej požiadavky na doplatenie provízií za minulé obdobia, ktoré sa týkajú barterových obchodov Slovenského rozhlasu. Aj samotné vypovedanie zmluvy s P.S.M.A. ešte môže mať svoje dohry. Preto je naivné si myslieť , že Rezníka s otvorenou náručou privítajú David Hanzalík, či Václav Mika alebo nebodaj Ing. Ľubomír Kudlička...

Zdá sa, že to nebude jediný právny problém. Expres Net pravdebodobne podnikne proti Slovenskému rozhlasu právne kroky, pretože podobné služby bezodplatne poskytuje.

Čertvie, ako sa z kamarátov stávajú nepriatelia. Zlé jazyky hovoria, že to býva kvôli peniazom. Podľa interných zdrojov bol zo strany bývalého riaditeľa SRo ešte jeden zaujímavý pokus- snaha o odvolanie štatutárneho zástupcu: Ing. Hildy Gajdošovej - riaditeľky úseku ekonomiky a správy Slovenského rozhlasu, čím by sa, v prípade nezvolenia nového generálneho riiadieľa, znefunkčilo riadenie SRo Pravdepodobná cesta Rezníka bude na Obchodnú ulicu do Virtual radio Network , kde už pracuje aj bývalý šéfredaktor rádia Rock FM Ľuboš Černák .Virtual radio Network má, okrem iného, záujem nielen o FM vysielanie, ale aj o o digitálne SW vysielanie a prenájom rádiokomunikačného objektu od Rádiokomunikácie, o.z. Nuž a zákazka za 10 miliónov korún na sledovanie výstupného signálu vysielačov Slovenských rádiokomunikácií pre Slovenský rozhlas môže byť dobrým základom . Hlavne, ak pôvodná suma zákazky mala byť okolo 100 miliiónov Sk na 5 rokov. Zase zlé jazyky ?