18. 9. 2008

STV NEWS

STV NEWS
Na včerajšom zasadnutí Vlády SR bol ,okrem iných, schválený aj materiál KONCEPCIA ŠTÁTNEJ POLITIKY STAROSTLIVOSTI O SLOVÁKOV ŽIJÚCICH V ZAHRANIČÍ DO ROKU 2015, ktorého súčasťou je aj úloha pre podpredsedu vládySR pre vedomostnú spoločnosť, európske záležitosti, ľudské práva a menšiny , aby v spolupráci s generálnym riaditeľom Slovenskej televízie pripraviť televízne vysielanie pre Slovákov žijúcich v zahraničí. Výber umeleckej a dokumentárnej tvorby prispôsobiť všetkým vekovým a sociálnym skupinám. V dramaturgickej skladbe by mali dominovať televízne inscenácie, umelecko-dokumentárne programy, hudobné programy rôznych žánrov, rozprávky a povesti, humoristické a zábavné relácie.
STV žiadala pôvodne doplniť do uznesenia aj zabezpečenie financovania pravidelného televízneho vysielania pre Slovákov žijúcich v zahraničí v roku 2010 – 2015, ale po prerokovaní pripomienky , generálny riaditeľ STV pán Štefan Nižnňanský vyjadril súhlasné stanovisko s pôvodným znením bodu uznesenia so zmenou termínu do 30. 6. 2010.
Otázne je, koľko voľných zdrojov, bude STV mať v tom období k dispozícii , a či finančnú požiadavku bude reflektovať aj Zmluva so štátom.