12. 10. 2008

Nedeľné rezne a káva

Nedeľné rezne a káva
Hlavnou témou prvej časti diskusnej relácie STV O 5 minút 12, ktorú odvysiela Jednotka v nedeľu 12. 10. 2008 o 11.55h, bude výstavba diaľnic a s tým súvisiace vyvlastňovanie pozemkov, stav PPP projektov či tender na elektronický výber mýta. Diskutovať o tom budú minister dopravy, pôšt a telekomunikácií Ľubomír Vážny (Smer- SD) a poslanec NR SR Ivan Mikloš (SDKÚ-DS). Zrušenie vízovej povinnosti do USA, stav slovensko-maďarských vzťahov a situáciu v Gruzínsku a Kosove budú v druhej časti relácie komentovať minister zahraničných vecí Ján Kubiš (nominant Smer-SD) a poslanec NR SR József Berényi (SMK). Reláciu bude moderovať Branislav Závodský.
Hosťami Zlatice Puškárovej v relácii Na telo v nedeľu 12. októbra budú minister financií Ján Počiatek (Smer-SD) a podpredseda SDKÚ-DS Ivan Mikloš.Témy: 1) Svetová finančná kríza a jej dopad na Slovensko ; 2) Prichádza euro v správnom čase ?
Hosťami diskusnej relácie V politike, ktorú televízia TA3 odvysiela dňa 12. októbra 2008 o 19.55 hod. budú Ľubomír Jahnátek, Ivan Štefanec, Ján Mikolaj a László Szigeti. V prvej časti bude hlavnou témou moderátorky Ľuby Oravovej dopad finančnej krízy na slovenský priemysel. Minister hospodárstva Ľubomír Jahnátek (nominant Smeru-SD) a poslanec NR SR Ivan Štefanec (SDKÚ-DS) budú hovoriť aj o ochrane bankových vkladov, vyrovnanom rozpočte a vplyve krízy na ceny. V druhej časti budú rezonovať témy: spory o novú učebnicu vlastivedy, slovensko-maďarské vzťahy a reforma školstva. Diskutovať o nich budú minister školstva Ján Mikolaj (SNS) a podpredseda SMK László Szigeti.