22. 4. 2009

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
Americké vydavateľstvo The New York Times Company, ktoré vydáva aj rovnomenný denník, oznámilo v utorok hospodárske výsledky za prvý kvartál, ktorý ukončilo so stratou vo výške 74,5 mil. USD, respektíve 52 centov na akciu. Pod negatívne výsledky spoločnosti sa podpísal 27-percentný pokles príjmov z reklám a slabé výsledky denníka Boston Globe, ktorý možno v tomto roku ukončí svoju existenciu. Tržby The New York Times poklesli v sledovanom období o 18,6 % na 609 mil. USD. Príjmy z reklám mediálnej divízie zahrňujúcej denníky sa znížili o 28 %.
Nemecký súd odmietol sťažnosť futbalového trénera Jürgena Klinsmanna, ktorému sa nepáčila grafika denníka Tageszeitung. Ten totiž kouča Bayernu Mníchov na titulke svojho veľkonočného vydania vyobrazil ako ukrižovaného. Podľa právneho zástupcu 44-ročného bývalého skvelého nemeckého reprezentanta sa Klinsmann cíti ponížený. Denník chcel kontroverznou grafikou poukázať na "rozkolísanú stoličku" Klinsmanna v Bayerne. "Toto vyobrazenie spadá do kategórie satiry či presnejšie karikatúry. Vôbec to nebolo reálne ukrižovanie, ale symbolika," konštatuje sa vo výroku súdneho tribunálu.
Z amerického seriálu Kriminálka Las Vegas (2000) bude celovečerný film. Pre týždenník Radio Times to potvrdil predstaviteľ vyšetrovateľa Gila Grissoma William Petersen. "Celé je to o hľadaní správneho príbehu. To bude ten pravý dôvod na nakrútenie filmu," uviedol herec a producent populárneho seriálu. "Nemôžeme to robiť pre peniaze. A hlavne, nemôžeme čakať, kým seriál skončí alebo kým bude mať Grissom 90 rokov," dodal Petersen. Seriál Kriminálka Las Vegas je o tíme, ktorý vyšetruje záhadné a nezvyčajné vraždy a úmrtia. V deviatej sérii Petersena nahradila v úlohe doktora Raymonda Langstona hviezda filmovej série Matrix Laurence Fishburne. Informácie zverejnila internetová stránka news.bbc.co.uk.
© 2009, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.