17. 5. 2010

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS
Írsky spevák a líder popovej skupiny Boyzone Ronan Keating bude porotcom v druhej sérii austrálskej verzie súťaže X Factor, ktorá vo Veľkej Británii vyprodukovala hviezdy ako Alexandra Burke a Leona Lewis. "Je to pre mňa nová, vzrušujúca skúsenosť. Louis Walsh mi už dal zopár rád. Budem prísny, ale férový - no zrejme nie až taký razantný ako Simon Cowell," uviedol 33-ročný Keating, ktorý sa pre nový angažmán od júna do novembra usídli v Austrálii. Okrem neho budú odbornú porotu súťaže X Factor tvoriť popová speváčka Natalie Imbruglia, R&B a soulový spevák Guy Sebastian a moderátorka Kyle Sandilands. X Factor v "krajine protinožcov" po prvý raz vysielali v roku 2005. Víťazom súťaže sa vtedy stala päťčlenná vokálna skupina Random, ktorá sa však na scéne nedokázala presadiť.
Prezident Ruskej hokejovej federácie (FHR) Vladislav Tretiak sa stretne v utorok počas dopoludňajšieho tréningu s ruskými novinármi prítomnými na majstrovstvách sveta v Nemecku, aby našli riešenie situácie, ktorá vyvrcholila v nedeľu bojkotom médií zo strany hráčov národného tímu. V ruských médiách sa totiž počas šampionátu objavili materiály o hráčoch ruskej "zbornej", ktoré nemali súvislosť s účinkovaním, predvedenou hrou a športovými úspechmi tímu na MS. Preto sa ruskí hokejisti rozhodli ignorovať médiá a po nedeľňajšom zápase s Dánskom prešli mix-zónou určenou pre akreditovaných novinárov bez zastavenia a poskytnutia jediného rozhovoru. Až po zásahu predstaviteľov tlačového oddelenia Medzinárodnej hokejovej federácie (IIHF) poslali zo šatne medzi novinárov dvojicu mladých hráčov Dmitrija Kulikova a Arťoma Anisimova. "Prosím všetkých kolegov pôsobiacich vo sfére žurnalistiky, aby prijali túto situáciu s pochopením. Hráči potrebujú vašu podporu vyjadrenú vašou profesionálnou prácou najmä v súvislosti s informovaním o vystúpení ruskej reprezentácie na vrcholnom svetovom fóre," píše sa vo výzve uverejnenej na oficiálnej stránke FHR.
Televízny kriminálny seriál Zákon a poriadok (1990 - 2010), ktorý končí po dvadsiatich sériách, sa možno dočká špeciálneho uzavretia. Televízia NBC sa totiž plánuje skontaktovať s tvorcami, aby vytvorili buď dvojhodinový film, alebo špeciál, ktorý by seriál definitívne uzavrel. Informoval o tom magazín Entertainment Weekly na svojej webovej stránke. Televízia NBC potvrdila ukončenie seriálu Zákon a poriadok koncom minulého týždňa. Zákon a poriadok patrí k najdlhšie vysielaným dramatickým televíznym seriálom. Spolu s westernovou šou Gunsmoke (1955 - 1975) drží rekord v dĺžke vysielania dramatických seriálov v hlavnom vysielacom čase. Najdlhšie vysielaným televíznym seriálom v hlavnom vysielacom čase sú stále Simpsonovci (1989). Zákon a poriadok bojoval s poklesom sledovanosti. Z vyše 18 miliónov divákov v roku 2002 ich sledovanosť v posledných rokoch klesla na osem miliónov. Fanúšikovia sa však môžu tešiť na nový dramatický seriál s názvom Law & Order: Los Angeles. Navyše, ďalšiu zo spriaznených kriminálok Zákon a poriadok: Špeciálna jednotka (1999) čaká nakrúcanie dvanástej série.
Druhú sériu seriálu Sanitka, ktorý televízia pôvodne vysielala v rokoch 1984 až 1985, bude režírovať český režisér a herec Filip Renč. Agentúru SITA o tom informoval PR manažér produkčného domu Forza Martin Šesták. Koncom marca pritom viaceré české médiá informovali o tom, že Renč túto ponuku neprijal. Následne sa mu režisér prvej série Jiří Adamec poďakoval za kolegialitu. Pokračovanie seriálu z prostredia zdravotnej záchrannej služby oznámila Česká televízia v januári tohto roka, v čase, keď reprízovala pôvodné epizódy. "Sanitka II sa bude odohrávať v súčasnosti a podkladom pre dramatické stvárnenie sú z drvivej väčšiny skutočné prípady z každodennej praxe pražskej záchrannej služby. S mnohými postavami z pôvodnej Sanitky sa diváci stretnú aj v nových dieloch, v ktorých budú rozvíjané ako ich profesionálne, tak privátne osudy," povedal vtedy autor pôvodnej Sanitky, scenárista a dramatik Jiří Hubač. Filip Renč ako režisér zaujal už počas štúdia na Filmovej a televíznej akadémii múzických umení v Prahe. Úspech mal aj jeho dlhometrážny režisérsky debut Requiem pro panenku (1992), do diváckeho povedomia sa zapísal aj filmovým muzikálom Rebelové (2001) či snímkou Román pro ženy (2005).
© 2010, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.