20. 9. 2012

RTVS NEWS

RTVS NEWS


Rozhlas a televízia Slovenska uvádza tretiu sériu hudobno-zábavného programu Legendy popu. Piatkové večery tak budú od 21. septembra na Jednotke opäť v znamení najväčších slovenských a českých hitov. Program sa zameria na hviezdy, ktorým čas neubral na lesku a sláve a ich piesne, ktoré si spieva niekoľko generácií.

Nesmrteľné hity najväčších legiend bude spievať mladšia generácia spevákov a hudobníkov. V prvých dvoch sériách napríklad spieval Miro Šmajda Tublatanku, Mária Čírová modusácky Veľký sen mora, ale predstavili sa aj Zuzana Smatanová, Kuly, Ivan Tásler, Peter Cmorik, Dominika Mirgová, Robo Papp a mnohí ďalší. Súčasťou Legiend popu sú aj rôzni hostia, glosátori, ktorí s danou legendou nejako súvisia, či už ako priatelia, fanúšikovia alebo kolegovia. Aj v tretej sérii budú prispievať svojimi spomienkami a príhodami. Ako glosátori sa predstavili okrem iných Milan Lasica, Milan Kňažko, Marcel Forgáč, Eva Máziková či Martin Sarvaš.

V Legendách popu v minulosti venovali pozornosť hviezdam ako Marika Gombitová, Lucie Bílá, Karel Gott, Robo Grigorov, Vašo Patejdl, Miro Žbirka, Peter Nagy, Richard Müller, Karol Duchoň, Beáta Dubasová, Ján Lehotský, Pavol Hammel, skupiny Olympic, Elán a Tublatanka. V pripravovanej novej sérii vzdá televízia hold skupine Lojzo, Jane Kocianovej, Vidieku, Jiřímu Kornovi, Hane Zagorovej, Helene Vondráčkovej, Jarovi Filipovi, Waldemarovi Matuškovi a priestor dostanú nesmrteľné skladby Michala Davida či najväčšie vianočné hity. Druhého novembra odvysiela Jednotka špeciálny večer pre umelcov, ktorí už žiadnu ďalšiu pieseň nenaspievajú. Spomínať sa bude na Zoru Kolínsku, Evu Kostolányiovú či Michala Dočolomanského. Programom bude sprevádzať dvojica Milan Zimnýkoval a Kristína Farkašová.
Prvú časť tretej série Legiend popu odvysielajú v piatok 21. septembra o 20:10. Venovaná bude skupine Lojzo, ktorá v týchto dňoch oslavuje 30. výročie svojho vzniku. Diváci a diváčky sa môžu tešiť na hity Učiteľka chémie v podaní Lukáša Adamca, Marián Čekovský zaspieva Anča, si drahá ako Volvo, Kuly z Desmodu Že mi je ľúto, Katka Koščová odspieva Každý deň budú vraj Vianoce, skladbu Toreádor Karol Samo Tomeček, Otto Kolmann a Kochansky band vystúpia s piesňou My nie sme Taliani a Funny Fellows zahrajú Vincentka van Goghová.