20. 9. 2012

SLOVAK MEDIA NEWS


SLOVAK MEDIA NEWS

 

Minister kultúry Marek Maďarič požiadal listom Konferenciu biskupov Slovenska o zaujatie stanoviska k stupňujúcej sa miere vulgárností a nekultúrností vo vysielaní celoplošných súkromných televízií. Maďarič v liste vyjadril presvedčenie, že sa cirkev k nemu pripojí a že sa im spolu podarí zvrátiť trend stupňujúcej sa vulgárnosti a nekultúrnosti. Podľa ministra súkromní vysielatelia sa rozhodli pritvrdiť boj o diváka najhrubším spôsobom a atakom na najnižšie pudy. Zároveň zdôraznil, že nastolený trend bude mať negatívny vplyv na celú spoločnosť a najmä na mládež.
Ako uviedol dnes pre agentúru SITA hovorca Konferencie biskupov Slovenska (KBS) Jozef Kováčik, už v roku 2005 sa biskupi tejto téme venovali a vydali k nej vyhlásenie. KBS chce podľa neho v spolupráci s ostatnými cirkvami do mediálnej rady presadiť človeka, ktorý by sa tejto téme venoval.
Katolícki biskupi vo vyhlásení už pred dvomi rokmi upozornili, že v posledných mesiacoch sa v mediálnom prostredí na Slovensku objavili programy, ktoré pošliapavajú ľudskú dôstojnosť. Podľa nich niektoré programy sú v rozpore so zachovaním základnej ľudskej slušnosti. Biskupi vtedy jednoznačne odsúdili viaceré reality šou, pretože šíria morálny a kultúrny úpadok.

 
2012, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.