23. 10. 2012

Pokuty naše každodenné

Pokuty naše každodenné


Rada pre vysielanie a retransmisiu (RVR) na svojom dnešnom zasadnutí rozhodla o udelení finančných sankcií v celkovej sume viac ako 8000 eur. Najväčší podiel na tejto čiastke má vysielateľ súkromnej televízie Joj. Ten musí zaplatiť čiastku 3319 eur za prerušenie filmu Horton dvoma reklamnými blokmi v priebehu pol hodiny. Ďalšiu pokutu tisíc eur mu licenčná rada uložila za odvysielanie programu Panelák, ktorý mal obsahovať propagáciu služby Skylink.

Pokutu 3319 eur by mala zaplatiť aj súkromná televízia Markíza. Tá sa mala dopustiť rovnakého priestupku ako konkurenčná komerčná stanica, keď zaradila dva reklamné bloky počas polhodiny, v ktorej vysielala film Účastníci zájazdu. Finančnú sankciu 500 eur uložila RVR aj televízii Ring TV za nedodanie súvislého záznamu vysielania programu z 12. mája.
Licenčná rada dnes tiež napríklad rozhodla o začatí správneho konania voči prevádzkovateľovi Digi Slovakia. Dôvodom je podozrenie z poskytovania programu českých televízií Nova a Prima Family bez súhlasu ich pôvodných majiteľov.

O začatí správneho konania RVR rozhodla aj v súvislosti s verejnoprávnym Rozhlasom a televíziou Slovenska (RTVS). Podozrenia členov rady vyvolal príspevok 'Pacient, pre pacienta, kvôli pacientovi' v Správach STV z 8. augusta. Verejnoprávne médium mohlo pri tejto správe porušiť ustanovenie, ktoré má zaručiť objektívnosť a nestrannosť spravodajstva a zároveň oddeliť názory a komentáre od informácií spravodajského charakteru.

Copyright © TASR 2012