2. 1. 2013

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS





Francúzsky satirický magazín Charlie Hebdo vydal dnes špeciálne 64-stranové číslo obsahujúce komiks o živote proroka Mohameda, informovala agentúra DPA.
Týždenník zverejnil karikatúry Mohameda aj v septembri minulého roka, čo spôsobilo celosvetové protesty moslimov a zatvorenie niektorých francúzskych inštitúcií v zahraničí, pretože pre moslimov znamená vyobrazenie proroka Mohameda urážku.
"Nie je nevyhnutné prilievať olej do ohňa," povedala v reakcii hovorkyňa francúzskej vlády Najat Vallaudová-Belkacemová pre stanicu France 2.
"Ak chcú byť ľudia šokovaní, budú šokovaní," uviedol cez víkend šéfredaktor magazínu Stéphane Charbonnier.
V septembri 2012 vypukli protesty moslimov kvôli zverejneniu nízkorozpočtového súkromného filmu z USA, v ktorom bol prorok Mohamed predstavený ako krvilačný sukničkár a pedofil. Hnev, ktorý film vyvolal, vyústil do útokov na americké a západné veľvyslanectvá.
Aj v roku 2005 vypukli masové demonštrácie v moslimskom svete po tom, čo dánske noviny Jyllands-Posten zverejnili 12 karikatúr proroka Mohameda.

Copyright © TASR 2012





Paparazzo, ktorý fotil Ferrari kanadského speváka Justina Biebera, v utorok večer zahynul pri autonehode. Keď Bieberovo vozidlo v Los Angeles zastavila polícia, chcel situáciu odfotografovať. Policajti mu pritom odporúčali, aby sa presunul na iné miesto, keďže je to nebezpečné, on však neposlúchol. O chvíľu ho zrazilo auto, pričom jeho šofér nebol pod vplyvom alkoholu ani drog. Tínedžerský idol pritom ani vo svojom Ferrari nesedel, ale viezli sa v ňom jeho dvaja kamaráti.
Bieber má paparazzov za pätami takmer neustále a mal s nimi už viacero problémov. Keď sa v júli snažil ujsť istému Paulovi Raefovi, šoféroval rýchlosťou približne 130 kilometrov za hodinu. Policajti ich zastavili, no Raef výzvu na rozdiel od Biebera neposlúchol a ušiel. Tínedžerský idol s políciou spolupracoval a vysvetlil im, že sa snažil zbaviť bulvárnych fotografov. Tridsať minút po incidente im spevák opäť zavolal, pretože ho prenasledoval ten istý paparazzo, ktorého následne identifikovali. Raef čelí obvineniam z nebezpečného šoférovania a neposlúchnutia výzvy polície na zastavenie. V máji sa zase Bieber s ďalším bulvárnym fotografom pobil, pretože mu údajne blokoval auto.

© 2012, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.