2. 1. 2013

RTVS NEWS

RTVS NEWS


Sledovanosť programov RTVS na Jednotke počas Silvestra v prime time medziročne stúpla o 50 percent. Jednotka a Dvojka dosiahli spolu v hlavnom vysielacom čase podiel na trhu 17,7%. Pre porovnanie - na Silvestra 2011 bol súčet podielu Jednotky a Dvojky len 12,9%. Presne 50-percentný medziročný nárast zaznamenala Jednotka s 15-percentným podielom na trhu (oproti 10% na Silvestra 2011).
Programy verejnoprávnej televízie dosiahli na Silvestra a Nový rok vysoko nadpriemernú sledovanosť a priniesli Jednotke líderstvo na slovenskom televíznom trhu. Do top desiatky najsledovanejších relácií dňa počas Silvestra sa zaradil aj špeciálny program k 20. výročiu samostatnej Slovenskej republiky Tempus Slavicus (Pocta 20 rokom samostatnosti), ktorý si na Jednotke pozrelo viac ako pol milióna divákov (12+) s vyše 27-percentným podielom na trhu. Lídrom na trhu bola aj záverečná časť televízneho filmu Sváko Ragan a druhá polovica silvestrovského špeciálu obľúbeného hudobno-zábavného programu Legendy popu.
Medzi najsledovanejšie silvestrovské programy patril aj veľkolepý návrat zábavného programu Eleny Vacvalovej a Olivera Andrásyho na televízne obrazovky pod názvom Nikto nie je dokonalý na Silvestra s hviezdou česko-slovenskej hudobnej scény Karlom Gottom. Program dosiahol vysoko nadpriemernú sledovanosť takmer pol milióna divákov s trhovým podielom 20,9%. Darilo sa aj silvestrovskému špeciálu populárnej rodinnej šou 5 proti 5 a hlavnej spravodajskej relácii Správy RTVS.
Verejnoprávna televízia odvysielala na Silvestra na Dvojke aj priamy prenos z Majstrovstiev sveta v hokeji hráčov do 20 rokov, ktorý dosiahol počas úvodnej tretiny zápasu USA - Slovensko takmer 20-percentný trhový podiel.
Najsledovanejším programom Jednotky počas prvého dňa v roku 2013 bol novoročný príhovor prezidenta SR Ivana Gašparoviča, ktorý sledovalo viac ako 400-tisíc divákov (trhový podiel 24,5%). Divákov zaujal na Nový rok na Jednotke aj priamy prenos diskusného programu Českej televízie Otázky Václava Moravce – speciál z brnianskej vily Tugendhat. Program, ktorý bol príkladom jedinečnej spolupráce RTVS s Českou televíziou, dosiahol nadpriemerný trhový podiel 15,5%. Reláciu si mohli vypočuť aj poslucháči Rádia Slovensko.