2. 1. 2013

RTVS NEWS

RTVS NEWS




Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS) pripravuje zmeny v sieti zahraničných korešpondentov. Ako v rozhovore pre agentúru SITA povedal Lukáš Diko, ktorý je po zmene organizačnej štruktúry RTVS od 1. decembra riaditeľom spravodajstva, športu a publicistiky RTVS, momentálne niektorí vyslaní redaktori pracujú iba pre televíziu a ďalší len pre rozhlas. “Chceme si postaviť systém vyslaných redaktorov alebo zahraničných korešpondentov, ktorí by v prvej fáze pracovali pre obe médiá - aj pre rozhlas aj pre televíziu. Je to najekonomickejšia možnosť, aj keď je to možno v niektorých prípadoch zložitejšie, pracovať naraz pre obe médiá RTVS,“ konštatoval Diko.
V súčasnosti má spravodajstvo korešpondentov v Bruseli, v USA a v Prahe a tiež v Budapešti, kde však spolupracovník robí iba pre Slovenský rozhlas. Diko by chcel mať zahraničných spravodajcov prioritne v Prahe, Bruseli, vo Washingtone a v Moskve. “Napríklad Washington pre televíziu sa nám podarí obsadiť už čoskoro. V druhej fáze, keď budeme vidieť, že to má zmysel a budeme mať peniaze, tak obsadíme aj veľké európske metropoly ako sú Berlín či Paríž. Ale je to naozaj otázka peňazí,“ zhrnul. Spomínané zmeny by Diko rád spravil do roku 2014. Konkrétne posty nie sú vybrané náhodne. Podľa Lukáša Dika si treba jednoducho uvedomiť, že zahraničie stále viac ovplyvňuje aj to, čo sa deje na Slovensku.


© 2012, Autorské práva SITA a.s a uvedené agentúry. Všetky práva vyhradené. Opätovné vydanie alebo rozširovanie obsahu tejto správy bez predchádzajúceho písomného súhlasu SITA a.s. a uvedených agentúr je výslovne zakázané.