6. 1. 2013

MEDIA NEWS

MEDIA NEWS




Žurnalista z provládnej sýrskej televízie ad-Dunjá podľahol zraneniam, ktoré utrpel pri streleckom útoku na predmestí metropoly Damask. Informovala o tom  sýrska štátna tlačová agentúra SANA, ktorú citovala agentúra AP.
Novinár Suhajl Alí zomrel v piatok, štyri dni po tom, čo naňho počas výkonu práce strieľal "terorista", uviedla SANA.
Už niekoľko týždňov zúria boje vo štvrtiach sýrskej metropoly Damask a v okolitých mestečkách, pretože povstalci pokúšajúci sa zvrhnúť režim prezidenta Bašára Asada uskutočňujú ofenzívu s cieľom dobyť hlavné mesto, sídlo prezidentovej moci.
Sýrske štátne médiá označujú opozičných predstaviteľov ako teroristov.
Povstalci často útočia na predstaviteľov režimu a na provládnych žurnalistov.

Copyright © TASR 2012

Prezident CME Adrian Sarbu sa pustil do vysoko riskantné hry. Ním riadená spoločnosť CET 21 v uplynulých mesiacoch razantne zvýšila svoje zadlženie u zábavného giganta Time Warner (TW), ktorý jej dodáva televízne relácie. Len za rok 2011 záväzky Novy u Warner Bros. Television (produkuje napríklad seriály Dva a pol chlapa, Teória veľkého tresku) skokovo narástli o 115 miliónov na celkových 183 miliónov korún. Navyše Bermudský mediálna spoločnosť CME čaká v Česku výrazná strata v ráde desiatok miliónov korún ročne. Podľa informácií Borovan.cz s najväčšou pravdepodobnosťou príde o zmluvy na distribúciu obrích filmových hollywoodskych štúdií 20th Century Fox a Universal. Tie doteraz v Česku distribuuje dcérska firma CME Bontonfilm. To by sa teraz malo zmeniť. Z Bontonfilmu vlani odišiel kľúčový človek, šéf filmovej distribúcie Aleš Danielis

Vlastníkovi Novy teraz veľmi reálne hrozí, že príde o príjmy z distribúcie očakávaných hitov. Podľa zdrojov Borovan.cz by sa to malo už týkať napríklad pokračovanie série Smrtonosná pasca: Opäť v akcii s Bruceom Willisom v hlavnej úlohe. Fox v tomto roku plánuje nasadiť napríklad blockbustery The Wolverine, Percy Jackson: More netvorov, Star Wars: Epizóda II - Klonovaní útočia a Epizóda III - Pomsta Sithov. Universal uvedie Identity Thief alebo Jurský park 3D.
Navyše , v priebehu niekoľkých mesiacov do CME väčšinovo vstúpi Time Warner. Ostatné hollywoodske štúdiá nebudú mať veľkú ochotu nechať mu v Česku zarobiť vlastnými tituly. Pri strate lukratívnych zmlúv CME môže odpísať veľkú časť investície v objeme vyše 220 miliónov korún, za ktoré v roku 2011 Bontonfilm nakúpil.

Zdroj : Borovan.cz