8. 1. 2013

SLOVAK MEDIA NEWS

SLOVAK MEDIA NEWS

 

Prezident SR Ivan Gašparovič podal trestné oznámenie na neznámeho páchateľa. Rozhodol sa tak brániť voči ohováraniu, ktorého sa mal dopustiť jeden z autorov blogu. Médiá dnes o tom informoval hovorca prezidenta Marek Trubač.
Autor správy pripomínal smrť poľovného referenta Michala Bobáka, ktorý Gašparoviča sprevádzal na poľovačkách. Ten zahynul v roku 2009 po tom, ako ho zasiahla nešťastná strela, deň po poľovačke prezidenta SR. K neúmyselnému zabitiu sa vtedy prihlásil Bobákov priateľ Štefan Drozd. "Štefan Drozd má byť za čo vďačný práve Gašparovičovi, keďže ten ho v minulosti podržal vo funkcii riaditeľa Vojenských lesov. V septembri 2011 Drozda odsúdili na 18 mesiacov podmienečne s tým, že už nikdy viac nesmie do ruky vziať strelnú zbraň," pripomenul vo svojom blogu Juraj Poláček.
Trubač zdôraznil, že ide o zjavné ohováranie. Prezident bol podľa jeho slov v uvedenom čase na dovolenke v Chorvátsku a až po návrate sa dozvedel o spomínanom nešťastí. "Takéto nehoráznosti rozširovať cez blogy na internete, ktoré nie sú nijako kontrolované, to už nie je ani etické, ani morálne. Je to zvrhlosť a tento človek bude niesť zodpovednosť," zdôraznil Trubač.
O podaní trestného oznámenia informoval ako prvý denník Hospodárske noviny. Ten získal aj vyjadrenia autora blogu. Poláček vraví, že len sumarizoval známe fakty a Gašparoviča z tragédie obviniť nechcel. "Nemôžem za to zreťazenie pôvodných faktov," povedal.
 

Copyright © TASR 2012