7. 1. 2013

Rádio_FM spustilo ďalší
ročník Radio_Head Awards
 

Už po piatykrát majú fanúšikovia domácej hudby šancu podporiť svojich favoritov v ďalšom ročníku udeľovania prestížnych hudobných cien Radio_Head Awards v kategóriách Album roka, Singel roka, Nováčik roka a Najlepšia koncertná kapela roka. Hlasovanie v prvom kole, ktoré odštartovalo dnes ráno v programe Ráno na eFeMku, prebieha na webe radiohlavy.sk, kde si poslucháči Rádia_FM vyberajú to najobľúbenejšie z ponúknutých longlistov. Päť najúspešnejších interpretov v každej kategórii postúpi do druhého kola hlasovania, ktoré štartuje 21. januára.
Okrem poslucháčskych cien odovzdajú na podujatí Radio_Head Awards, ktoré sa uskutoční 3. marca v bratislavskom Majestic Music Clube, aj ceny Album roka / Cena kritikov a po druhýkrát tiež Cenu za prínos do hudby, o ktorej držiteľovi rozhodnú v redakciách hlavných mediálnych partnerov.
Po minuloročnom úspechu budú súčasťou udeľovania Radio_Head Awards opäť štyri žánrové ceny v kategóriách Elektronická hudba, Hard & Heavy, Hip-Hop / Rap / R'n'B a World Music / Folk. Hlasovanie v týchto kategóriách štartuje 21. januára.
Minulý rok si hudobné ceny poslucháčov Rádia_FM rozdelili Noisecut, Puding pani Elvisovej, Dynamo Team a Gwerkova. V žánrových kategóriách sa darilo dvojici Pjoni a Ink Midget, Družine, kapele Čad a trojici Bene, Peko a Roland Kánik. Ocenenie za prínos do hudby získali na minuloročných Radio_Head Awards hudobné vydavateľstvá Slnko Records, Deadred / Starcastic a Hevhetia, ktoré vlani oslávili desať rokov fungovania.